Θ. ΦΩΤΙΟΥ: ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΑΝΑΔΟΧΗ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Την εξυγίανση των κοινωνικών δομών του δημοσίου και κυρίως του ιδιωτικού τομές με νόμο – πλαίσιο που θα κατατεθεί έως στο τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου κατά την επίσκεψη της στη Θεσσαλία.

Έκανε λόγο για την κοινωνική προστασία που θα έλθει για ψήφιση στη βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου. Στόχος να βάλει σε τάξη την πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα, στη λειτουργία των κάθε είδους ιδρυμάτων. Σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη 1.400 υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ετήσιας διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης, προκειμένου να στελεχώσει τα 254 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα προκηρυχθούν οι πρώτες 700 θέσεις, με διαδικασίες ΑΣΕΠ και χρηματοδότηση από προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη στο τέλος του 2016.
Παράλληλα εξήγγειλε την επέκταση του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση έως το τέλος του 2016, όπως και την αύξηση των χρημάτων, τονίζοντας ότι από 1/1/2017 τα χρήματα που θα δοθούν ως επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης θα ανέρχονται στα 900 εκ. ευρώ.

?????????????
?????????????
Η Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τα κέντρα αναδοχής και υιοθεσίας, υποστηρίζοντας ότι για πρώτη φορά θα υπάρχει κοινωνική πρόνοια. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι πρόκειται για «ένα νέο νόμο που έρχεται να βάλει τάξη στα θέματα κοινωνικής προστασίας, εκσυγχρονίζει το νομοθετική πλαίσιο που ισχύει ακόμη από το 1914 και θα έλθει για ψήφιση μέχρι τέλος του χρόνου, ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε η κ. Φωτίου. Θα επεμβαίνει σε τρία βασικά συστήματα κοινωνικής φροντίδας, την πρωτοβάθμια (επιδόματα, ωφελούμενοι, ανοιχτές δομές κ.α.) τη λειτουργία με ίσους όρους και προϋποθέσεις των κάθε είδους ιδρυμάτων και τέλος τη από ιδρυματοποίηση των πολιτών που διαβιούν σε αυτά. Θα περιλαμβάνει επίσης ρυθμίσεις για θέματα υιοθεσίας και αναδοχής με στόχο την συντόμευση της διαδικασίας και όχι μόνο.

20160709_144616 (1)
Απευθυνόμενη στις περιφέρειες και ειδικότερα στην περιφέρεια Θεσσαλίας ζήτησε τη συνεργασία της , ώστε να διεκπεραιωθούν το συντομότερο οι όποιες διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας. Στη Θεσσαλία προβλέπονται να λειτουργήσουν 25 Κέντρα Κοινότητας και 8 για τους ΡΟΜΑ.
Απαντώντας στην κα Φωτίου ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος επεσήμανε τη βούληση της περιφέρειας και ειδικότερα του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού για συνεργασία με το υπουργείο, τονίζοντας ότι την ερχόμενη Δευτέρα η περιφέρεια Θεσσαλίας θα έχει έτοιμους τους φακέλους, υποχρεώνοντας την κα Φωτίου να δηλώσει, «αυτή είναι είδηση και χαίρομαι πολύ για αυτό». Νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε την υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα ζητήματα που αφορούν τους ΑΜΕΑ και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
fotiou Theano
Αμέσως μετά τις δηλώσεις στα ΜΜΕ η κα Φωτίου ξεναγήθηκε από την πρόεδρο του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ» κα Ριζούλη, η οποία την ενημέρωσε για τις δυνατότητες του ιδρύματος. Ανάλογη επίσκεψη έγινε και στο Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρία «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ» στη Γιάννουλη. Εκεί την ανέμεναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Πέτρος Παπαγεωργίου μαζί με κομματικά στελέχη του κόμματος.

ert.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ