ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΕΔΥ 2ης ΚΑΙ 5ης ΥΠΕ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Την καθαριότητα των Μονάδων Υγείας ΠΕΔΥ της 2ης και 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας”. Την ερώτηση συνυπογράφουν,

ΦΩΤΟ απο ΠΕΔΥ Πειραιά
ΦΩΤΟ απο ΠΕΔΥ Πειραιά

ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων της ΝΔ, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο βουλευτής Ν. Θεσπρωτίας, κ. Βασίλης Γιόγιακας.

«Την ώρα που ο Υπουργός Υγείας, διοργανώνει συνεντεύξεις τύπου, για να παρουσιάσει τα “επιτεύγματά” της Κυβέρνησης του, οι τριτοκοσμικές εικόνες εγκατάλειψης που αντικρίσαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τομέα Υγείας της παράταξής μας, στις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ Πειραιά, καταδεικνύουν το παράλληλο σύμπαν που ζουν οι Κυβερνώντες. Οι Μονάδες Υγείας ΠΕΔΥ της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας, στερούνται καθαριότητας, αφού οι συμβάσεις έχουν λήξει από την 1η Μαρτίου και από τις αρχές Ιουλίου, χωρίς καθαριότητα έχουν μείνει και τα ΠΕΔΥ της 5η ΥΠΕ», τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός.

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών:

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ Πειραιά, Μεγαλόχαρης και Δραπετσώνας διαπιστώσαμε εικόνα εγκατάλειψης.

Εκείνο που εντυπωσιάζει, δυστυχώς δυσάρεστα, είναι το γεγονός της έλλειψης καθαριότητας σε όλες τις μονάδες υγείας ΠΕΔΥ της 2ης ΥΠΕ από αρχές Μαρτίου, με αποτέλεσμα εικόνες τριτοκοσμικές, που δεν ταιριάζουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, αποτελούν δε και εστίες μόλυνσης.

Μέχρι το τέλος του 2015 υπήρχε καθαριότητα από επέκταση της σύμβασης με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, η οποία παρατάθηκε μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016.

Από την 1η Μαρτίου 2016 και μέχρι σήμερα οι μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ Πειραιά στερούνται καθαριότητας και εμφανίζουν εικόνα τραγική, που δεν ταιριάζουν σε ευρωπαϊκό κράτος πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για μονάδες υγείας.

Από την 1η Ιουλίου 2016 είναι επίσης χωρίς σύμβαση καθαριότητας και οι μονάδες υγείας ΠΕΔΥ της 5ης ΥΠΕ.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η καθαριότητα στις μονάδες υγείας ΠΕΔΥ της 2ης    και 5ης ΥΠΕ;

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ