ΔΗΜ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ: Η ΑΞΙΑ ΜΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ…

Με αφορμή τις καταγγελίες των συμβούλων της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο δήμο Λαρισαίων “Λάρισα Νέα Αρχή” κ.κ. Δ. Γεωργάκη και Αντ. Πράπα, για τη βλάβη στο σύστημα ψύξης στον 7ο παιδικό σταθμό, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δ. Δεληγιάννη πήραμε την παρακάτω απάντηση:

Μετά το δημοσίευμα- «καταγγελία» για την κατάσταση που επικρατεί στον 7ο παιδικό σταθμό της Νεάπολης των συναδέρφων δημοτικών συμβούλων Δημήτρη Γεωργάκη και Αντώνη Πράπα και για την ενημέρωση των συμπολιτών μας,  οφείλω να σημειώσω τα εξής:

Είναι αλήθεια πως στις αρχές Ιουνίου επισημάνθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου πρόβλημα στο σύστημα ψύξης του 7ου παιδικού σταθμού.  Η παρέμβαση των τεχνικών της αντίστοιχης υπηρεσίας του δήμου ήταν άμεση, με την επισήμανση πως πρέπει να  αντικατασταθεί με ένα κόστος που υπερέβαινε τα 15000 ευρώ.

Οι δύο συνάδερφοι μιλάνε για αδιαφορία της δημοτικής αρχής. Ξεχνώντας (;) να αναφέρουν, πως αυτό το διάστημα προχωρήσαμε σε ταχύτατες διαδικασίες που προέβλεπαν αναμόρφωση του προϋπολογισμού, πέρασμα 2 φορές από την οικονομική επιτροπή για έγκριση του ποσού, απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού. Όλα αυτά μέσα σε 15 μόλις μέρες! Δυστυχώς ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος και μέχρι να ολοκληρωθούν οι νέες πια διαδικασίες, προχωρήσαμε άμεσα σε μια προσωρινή λύση με την εγκατάσταση κλιματιστικών σε όλες τις αίθουσες που φιλοξενούν παιδιά. Διαδικασία που ξεκίνησε πριν την επίσκεψη των δύο συμβούλων στο σταθμό.

Αυτή είναι όλη η αλήθεια. Και ευτυχώς οι πολίτες και βλέπουν και κρίνουν: Τον τρόπο που υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα των παιδικών σταθμών. Το πώς διασφαλίζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών τους, τη διαφάνεια και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας. Τα καινοτόμα προγράμματα που εφαρμόζουμε, ανακουφίζοντας τις οικογένειες που πλήττονται από την κρίση. Θα συνεχίσουμε.

Οι δύο συνάδερφοι προτίμησαν όλο αυτό το διάστημα να σιωπούν γι’ αυτά. Προτίμησαν εδώ να πουν μισές αλήθειες. Και να κερδίσουν χώρο στα μέσα για την κλασική  φωτογραφία με το κατάλληλο σκυθρωπό ύφος έξω από έναν παιδικό σταθμό. Χαλάλι τους.

Υ.Γ. Δεν θα απαντήσω σ τις αναφορές για τον δήθεν εξοργισμένο αντιδήμαρχο που ζήτησε εξηγήσεις από την υπάλληλο, γιατί επέτρεψε στους συμβούλους την είσοδο. Ξέρουμε όλοι ότι ποτέ κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Το αν είναι συκοφαντία ή απλά α-νόητο λάθος το ξέρουν οι συντάκτες της επιστολής. Κανέναν δεν ενδιαφέρει. Όπως και να ‘χει, παραμένει η δημόσια πρόσκληση απέναντι στους δύο συμβούλους να ενδιαφερθούν επιτέλους για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών της πόλης και να ζητήσουν, έστω και μετά από δύο χρόνια, επίσημη ενημέρωση. Ίσως, τότε, με έκπληξη να αντιληφθούν πως πολλά είναι αυτά που έχουν αλλάξει από το πρόσφατο παρελθόν.

 

Δημήτρης Δεληγιάννης

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Δήμου Λαρισαίων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ