Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ 6 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Διακόπηκε από διαμαρτυρόμενους αγρότες η ομιλία του υπουργού

«Στη Θεσσαλία μπορεί κανείς να διακρίνει τα αποτυπώματα μιας δημιουργικής αντιπαράθεσης με στόχο τη βελτίωση της ζωής του αγροτικού κόσμου. Εκείνο που προέχει είναι η κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη της χώρας, ενώ με 6 δις σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης θα ενισχυθεί ο αγροδιατροφικός τομέας και το αγροτικό εισόδημα,

OLYMPUS DIGITAL CAMERAμε περαιτέρω ενίσχυση της βιολογικής καλλιέργειας και παράλληλη υπεράσπιση της ποιοτικής υπόστασης των αγροτικών προϊόντων».

Αυτά υπογράμμισε την Τρίτη από τη Λάρισα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιείται από το πρωί στο «Χατζηγιάννειο», υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων αλλά και υπό τις έντονες διαμαρτυρίες αγροτών που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση έξω από το χώρο διεξαγωγής της ημερίδας, για να εισέλθουν αργότερα και κάτω από ένταση και αντιπαραθέσεις με την αστυνομία αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και εντός της αιθούσης, διακόπτοντας την ομιλία του υπουργού.

Ψύχραιμος ο υπουργός μίλησε για «εισβολείς που ζωντάνεψαν την εκδήλωση» καλώντας τους στο βήμα, με τους εξαγριωμένους αγρότες να ζητούν τήρηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, περιγράφοντας κλίμα αστυνομοκρατίας αλλά και «κυβερνητικές κωλοτούμπες» που θα βρουν απέναντί τους το αγροτικό κίνημα!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ ένταση και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα με κάποιους από τους παρευρισκόμενους να επιτίθενται στους αγροτοσυνδικαλιστές, ενώ έντονη αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλο και του προέδρου της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδα.

Νωρίτερα σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής ενός αγροτικού μοντέλου «που πλέον εξαντλήθηκε», περιγράφοντας παράλληλα «κρίσιμες ώρες» για την αγροτική οικονομία, ενώ αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα της παραχώρησης εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ στο δήμο.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στην κρισιμότερη περίοδο που βιώνει ο αγροκτηνοτροφικός τομέας μετά τον πόλεμο, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αγωνία που βιώνει η αγροτιά, καθώς και στην «κοινωνική και οικονομική στρέβλωση που επικρατεί πλέον σε ολόκληρη τη Θεσσαλία».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ