ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Την 1η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας για το έτος 2015, την πρώτη κατά σειρά έκθεση βιωσιμότητας εξέδωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες του GRI  G4 (Global Reporting Initiative).

Η Έκθεση παρουσιάζει αναλυτικά τα στοιχεία, τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποίησε η επιχείρηση το 2015, την συνεισφορά της δηλαδή στην  κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της “η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί σημαντικό συστατικό της πολιτικής  της Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου με στόχο μια καλύτερη κοινωνία, την προστασία του περιβάλλοντος και την συνεισφορά μας στις τοπικές οικονομίες που δραστηριοποιούμαστε”.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το 2015 η Εταιρία προχώρησε στα εξής:

Πραγματοποίησε συντονισμένες και έγκαιρες επεμβάσεις σε 15.000 συμβάντα

Εκπαίδευσε το 60% του προσωπικού της

Ανακύκλωσε 77.5 τόνους αποβλήτων και εμπλούτισε με 7.000 φυτά την κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου

Ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος διέλευσης των κατόχων καρτών ΑμΕΑ

Ευαισθητοποίησε 1.200 μαθητές και 400 δάσκαλους/καθηγητές σε θέματα οδικής ασφάλειας

Αποκατέστησε το σύστημα βιολογικού καθαρισμού της Σκοπέλου, επισκεύασε και προμήθευσε με νέο εξοπλισμό το Κέντρο Υγείας του νησιού.

O Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας δήλωσε «Κύριο αντικείμενο της Εταιρίας αποτελεί η συνεχής αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, την οποία προάγουμε μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων και δράσεων τόσο για τους εργαζόμενούς μας όσο και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Η ικανοποίηση των οδηγών από τις υπηρεσίες που παρέχει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της εταιρικής μας φιλοσοφίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ