ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΘΙΑΓΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σε αστυνομικό κλοιό και παρουσία δυνάμεων της ΟΠΚΕ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας η τελετή παραχώρησης εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ στο δήμο Λαρισαίων, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, την ώρα που στην είσοδο του δημαρχείου λιγοστοί εργαζόμενοι

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAστο Ινστιτούτο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αντιδρούσαν στην απόφαση, με χειροκροτήματα και πανό διαμαρτυρίας!

«Υιοθετούμε ένα αίτημα που έρχεται από πολύ παλιά και προχωράμε στην αξιοποίηση ενός συγκεκριμένου και ιδιαίτερα ελκυστικού σχεδίου», τόνισε σε σύντομη ομιλία του ο κ. Αποστόλου, που αναφερόμενος και στις αντιδράσεις του Ινστιτούτου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησης εκτάσεων, αφού όπως υπογράμμισε «το υπουργείο ενδιαφέρεται για τη βελτίωση του έργου του Ινστιτούτου και υπάρχουν εκτάσεις για τη συνέχισή του».

Νωρίτερα αναφερόμενος στην παραχώρηση των 217 στρεμμάτων του ΕΘΙΑΓΕ στο δήμο, ο δήμαρχος Λαρισαίων επεσήμανε πως «καμιά δημοτική αρχή δεν υπέστειλε τη σημαία της διεκδίκησης της συγκεκριμένης έκτασης», περιγράφοντας τη δημιουργία βοτανικού κήπου, χώρων πρασίνου, Μουσείου εδαφών, κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και χώρο πολιτισμού που θα λειτουργήσουν στη συγκεκριμένη έκταση.

Παράλληλα ο δήμαρχος Λαρισαίων προανήγγειλε θετικές εξελίξεις για κάποια από τα στρατόπεδα της πόλης, το οικόπεδο του ΙΚΑ και εκτάσεις του ΟΣΕ που βρίσκονται στον ιστό της Λάρισας, τονίζοντας πως «πάνω από όλα είναι το συμφέρον της πόλης» και περιγράφοντας ένα σχεδιασμό «για τη Λάρισα της επόμενης 15ετίας», ενώ παράλληλα και αναφορικά με τις αντιδράσεις τόνισε πως «είμαστε εδώ για να συνδράμουμε στη στήριξη και ενδυνάμωση του ΕΛΓΟ».

Τέλος, για μια καλή αρχή για την απόκτηση ενός πνεύμονα πρασίνου που απαντά στις αυξημένες ανάγκες της Λάρισας έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ο οποίος αναφέρθηκε στην «προστιθέμενη αξία του Ινστιτούτου και την ομαλή λειτουργία του, η οποία πρέπει να εξασφαλισθεί».

Νωρίτερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε και την «Αβερώφειο», ενώ απευθυνόμενος σε δήμαρχο και περιφερειάρχη ζήτησε τη συνεργασία και συμμετοχή τους προκειμένου η Γεωργική Σχολή να αναδειχθεί «αποτελώντας σημείο αναφοράς για την αγροτική δραστηριότητα ολόκληρης της Θεσσαλίας και όχι μόνο».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στον κ. Αποστόλου προσφέρθηκαν αναμνηστικά λευκώματα, ενώ μάλλον άστοχη αποδείχτηκε η κίνηση κατά την αποχώρησή του να χαιρετίσει… χαμογελαστός τους διαμαρτυρόμενους του Ινστιτούτου, οι οποίοι αντέδρασαν με ειρωνικά χειροκροτήματα και φωνές αποδοκιμασίας!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ