ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Κυριολεκτικά από τα χείλη του κρέμονταν οι παρευρισκόμενοι όταν μετά τους προλόγους και τα περί ανάπτυξης η ομιλία Αποστόλου έφτασε στο δια ταύτα, ήτοι στο «χρώμα του χρήματος»!

«Από το τέλος Ιουνίου άρχισε η πληρωμή για τα σχέδια βελτίωσης, ενώ έως το τέλος Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι καταβολές χρημάτων σε νέους αγρότες, ιδιωτικές επιχειρήσεις-ΟΠΑΑΧ, μικρά δημόσια έργα, συνδεδεμένη σποροπαραγωγή, για το ζωικό κεφάλαιο και σε παραγωγούς που έχει καθυστερήσει ο καθορισμός του “ενεργού” γεωργού», ανακοίνωσε ο υπουργός, ενώ όπως τονίστηκε μέχρι το Δεκαπενταύγουστο θα εξοφληθούν οι εξισωτικές και για τους αγρότες που ήταν στα δείγματα ελέγχου.

Εξάλλου σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κονδύλια άνω των 300 εκ. ευρώ θα  διανεμηθούν σε 24.000 νέους αγρότες, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην  καλύτερη αξιοποίηση των 20 δισ. ευρώ, της περιόδου 2014-2020 που δίδονται σε αγρότες, αλιείς, κτηνοτρόφους κλπ., με παράλληλη υποστήριξη της καινοτομίας, η οποία θα ενισχυθεί από ειδικούς συνεργάτες και επιστήμονες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ομιλία του γ.γ του υπουργείου Νίκου Αντώνογλου που ακολούθησε, ι οποίος αναφερόμενος στον ΟΠΕΚΕΠΕ υπογράμμισε πως «θα αναμορφωθεί και θα… ξεκαθαρίσει, έτσι ώστε οι αγρότες να πληρώνονται κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ