ΠΙΘΑΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΖΕΪΜΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

Το όνομα του Ελληνοαμερικανού απόστρατου ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδη, πρώην ανώτατου διοικητή των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη, περιλαμβάνεται στην τελική λίστα των υποψηφίων αντιπροέδρων της Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, που επικαλούνται πηγές στο περιβάλλον της υποψήφιας Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ένα από τα βασικά κριτήρια που έχει θέσει η Χίλαρυ Κλίντον είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος που θα τη συνοδεύσει στην εκλογική μάχη με τον Ντόναλντ Τράμπ να έχει στρατιωτική εμπειρία.

Σε βιβλίο (Destroyer Captain: Lessons of a First Command) που είχε γράψει πριν από αρκετά χρόνια, είχε αναφέρει την ιστορία του παππού του, Έλληνα δασκάλου από την Σμύρνη, που βίωσε το δράμα της Μικρασιατικής Καταστροφής και έφυγε διωκόμενος το 1922 με τελικό προορισμό τη νήσο Έλλις στη Νέα Υόρκη.

Ο Τζέιμς Σταυρίδης είναι ναύαρχος τεσσάρων αστέρων εν αποστρατεία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, που υπηρέτησε ως 16ος ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ. Κατά τα τέσσερα χρόνια στο πόστο του επικεφαλής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ επέβλεψε επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή (Αφγανιστάν, Λιβύη και Συρία), καθώς και στα Βαλκάνια και την Αφρική (για την αντιμετώπιση της πειρατείας).

http://www.pontos-news.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ