Α. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ ΚΑΙ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΖΗΤΟΥΝ 24ΩΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑΓΓΑΛΩΝ

Την αναγκαιότητα να λειτουργήσουν τουλάχιστον τις 40 ημέρες της τουριστικής σεζόν τα ιατρεία Στομίου και Μεσαγγάλων σε 24ωρη βάση τονίζουν σε επιστολή τους προς τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ οι δήμαρχοι Αγιάς και Τεμπών Αντ. Γκουντάρας και Κ.Κολλάτος. Στην επιστολή τους επισημαίνουν τα εξής:

“Με την παρούσα επιστολή σας κοινοποιούμε ένα μείζον ζήτημα που αιφνιδίως ανέκυψε στους Δήμους μας Τεμπών και Αγιάς και σας μεταφέρουμε τις έντονες – πλην δίκαιες – διαμαρτυρίες των κατοίκων, των επισκεπτών και των παραθεριστών.

Δυστυχώς χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά διαβούλευση και πληροφόρηση, ενημερωθήκαμε από τον τύπο πως δεν θα υπάρχει καμία εφημερία στο Περιφερειακό Ιατρείο Στομίου και μόνο τα σαββατοκύριακα και από 16 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου, θα εφημερεύει το Περιφερειακό Ιατρείο Μεσαγγάλων.

Αυτή η εξέλιξη δε βοηθάει σε καμιά περίπτωση αφενός την τουριστική ανάπτυξη την οποία επιθυμούμε, ελπίζουμε και εργαζόμαστε, αφετέρου δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας σ’ όλους τους κατοίκους και τους πολυάριθμους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τo Περιφερειακό Ιατρείο Στομίου, εκτός των άλλων κατοίκων, εξυπηρετεί τη Δημοτική Κατασκήνωση και το Δημοτικό Κάμπινγκ, ενώ το  Περιφερειακό Ιατρείο Μεσαγγάλων, παιδιά, ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ καθώς και πολλούς εργαζόμενους στα παρακείμενα εργοτάξια κατασκευής της ΠΑΘΕ.

Τα προηγούμενα χρόνια, από το 2010 και μετά, σε συσκέψεις είτε με τον διοικητή του ΓΝΛ, είτε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και την παρουσία των διευθυντών των Κέντρων Υγείας, των Δημάρχων και των τοπικών εκπροσώπων, καταρτιζόταν και υλοποιούνταν πρόγραμμα 24ωρης εφημερίας με την παρουσία ιατρών και νοσηλευτών, τουλάχιστον για σαράντα ημέρες και αυτό γινόταν γιατί σ’ αυτό το διάστημα αιχμής, η επισκεψιμότητα τουριστών, επισκεπτών και κατοίκων διατηρούνταν σταθερά μεγάλη και στο ίδιο περίπου επίπεδο.

Θεωρούμε ότι πρέπει να επανεξετάσετε την απόφασή σας καλώντας μια σύσκεψη με τους παραπάνω φορείς έτσι ώστε να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις προκειμένου να δώσουμε στους πολίτες μας αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει, αυτό που θεωρείται από όλους μας κοινωνικό κεκτημένο, την υγεία και την περίθαλψη.

Η υγειονομική περίθαλψη αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών στο οποίο δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση και πληροφορία”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ