ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ” ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Συνάντηση του βουλευτή Λάρισας των ΑΝ.ΕΛ. Βασίλη Κόκκαλη πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου «Συνεπιμέλεια» με κεντρικό θέμα συζήτησης την επιμέλεια των ανήλικων τέκνων έπειτα από χωρισμό των γονέων τους.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε «πως η συνεπιμέλεια συζητείται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, όπου πέρα από το συναινετικό διαζύγιο, βάσει του οποίου συναινετικά αποφασίζεται η κοινή επιμέλεια, η Ελλάδα δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία και στον κατ αντιδικία δικαστικό χωρισμό των συζύγων. Ήδη το ζήτημα έχει απασχολήσει και το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «καταπέλτης» για το αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη χώρα μας. Κρίνεται επομένως επιβεβλημένη η άμεση νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος καθώς επίσης και μια σειρά τροποποιήσεων αναφορικά με την πρόβλεψης συναπόφασης αμφότερων των γονέων και στα θέματα της καθημερινότητας των ανηλίκων».

Στη συνάντηση εκ μέρους του Συλλόγου παραβρέθηκαν οι κ.κ. Ιωάννης Παραρηγόπουλος, Νικόλαος Γκόλφης και  Σωκράτης Καραμπατέας.

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Βασίλης Κόκκαλης δεσμεύτηκε να θέσει άμεσα το θέμα επί τάπητος με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ