ΤΗ Δ.Α.Ο.Κ. ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σήμερα στις 14-07-16 ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας. Κατά την επίσκεψη συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης, κ. Καλφούντζο Παναγιώτη ο οποίος ενημέρωσε τον βουλευτή για την λειτουργία της υπηρεσίας αλλά και για την πορεία

των  αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων με την δρομολόγηση νέων προγραμμάτων με έμφαση στην νιτρορύπανση και στην βιολογική γεωργία/κτηνοτροφία.

Επίσης, ο κ.Παπαδόπουλος ενημερώθηκε από τον διευθυντή για την έλλειψη προσωπικού και την αναγκαιότητα προσλήψεων λόγω υποστελέχωσης των υπηρεσιών, ενώ όσον αφορά στο πρόγραμμα του αγροτικού εξηλεκτρισμού ο κ. Καλφούντζος ανέφερε ότι προχωράει με ταχείς ρυθμούς καθώς εξετάζονται άμεσα οι αιτήσεις των δικαιούχων. Τέλος ο διευθυντής ενημέρωσε τον κ. Παπαδόπουλο ότι αναμένεται νέα ρύθμιση για την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, η οποία θα ξεκαθαρίζει το τοπίο των αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Ο κ. Παπαδόπουλος από την μεριά του αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο των υπηρεσιών υλοποίησης των δράσεων σε περιφερειακό επίπεδο ως προς την επίτευξη των στόχων του προγράμματος τονίζοντας την αναγκαιότητα του χαμηλού κόστους παραγωγής και την ίδρυση ομάδων παραγωγών έτσι ώστε να γίνουν πράξη οι επιθυμίες των παραγωγών ξαναβρίσκοντας το ενδιαφέρον τους για την συλλογική γεωργία και τη διάθεση των προϊόντων.

PAPADO1Εν συνεχεία, ο βουλευτής δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να απορροφηθούν και να υλοποιηθούν  τα σχέδια βελτίωσης και τα προγράμματα επιδοτήσεων LEADER κυρίως από νέους αγρότες τους οποίους πρέπει να υποστηρίξουμε δίνοντας τους κίνητρα καθώς αποτελούν τον σκελετό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας. Επιπρόσθετα,  ο βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει η σχέση ζωικής-φυτικής παραγωγής ενισχύοντας  περισσότερο την ποιμενική κτηνοτροφία αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πολυδιάστατο ρόλο της όχι μόνο ως παραγωγικού συστήματος αλλά ως εργαλείου για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με προστιθέμενη αξία για τον κτηνοτρόφο και τη διατήρηση της οικονομικής δραστηριότητας των ορεινών περιοχών.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος περιηγήθηκε σε μερικά από τα τμήματα της υπηρεσίας όπου συναντήθηκε με εργαζομένους και συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση θεσμικού χαρακτήρα και με τα υπόλοιπα τμήματα της υπηρεσίας με σκοπό την πλήρη ενημέρωση του.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ