ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς κατά την 10η Τακτική Συνεδρίαση, που έλαβε χώρα στις 28 Ιουνίου του 2016, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις, ανησυχίες, επισημάνσεις του Δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, του προέδρου της κατασκήνωσης Στομίου κ. Γεωργίου Γιάνναρου, του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών κ. Ρίζου Αγγελακόπουλου,

του δημοτικού συμβούλου κ. Αθανάσιου Ολύμπιου, αποφάσισε τα εξής:

1ον: τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα αναλάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την ομαλή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Στομίου. Μέλη της ομάδος ορίστηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αγιάς κ. Ιωάννης Αργυρούλης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Ιωάννης Κασίδας, ο αντιδήμαρχος Ευρυμενών κ. Ρίζος Αγγελακόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του «Δωτίου Πεδίου» κ.κ. Ολύμπιος Αθανάσιος και Αναστασίου Ιωάννης.

2ον: τη σύνταξη επιστολής – διαμαρτυρίας των κ.κ. Δημάρχων Αγιάς και Τεμπών Αντωνίου Γκουντάρα και Κώστα Κολλάτου, προς τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου, όπου θα αναλύονται με τον πλέον σαφή τρόπο όλοι οι λόγοι για την αναγκαιότητα της συνέχισης της εύρυθμης λειτουργίες του Περιφερειακού ιατρείου Στομίου χωρίς καμία έκπτωση στις εφημερίες ειδικά στους «Full season» μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Αποδεδειγμένα δε τόσα χρόνια τα δύο ιατρεία της Σωτηρίτσας και του Στομίου έχουν αποδώσει τα μέγιστα σε περιπτώσεις ατυχημάτων και ή οξέων/επειγόντων περιστατικών.

3ον: την επίσκεψη του Δημάρχου, αλλά και των μελών της ομάδας εργασίας στον κ. Αντωνίου, με σκοπό την δια ζώσης συζήτηση, και την ανάλυση όλων των επιχειρημάτων αλλά και των λόγων, που καθιστούν τη διατήρηση του Περιφερειακού ιατρείου Στομίου απολύτως αναγκαία και απαραίτητη.

Εν κατακλείδι πιστεύουμε πως σε θέματα παροχής υγείας ουδεμία «έκπτωση» δεν πρέπει να υπάρχει, ειδικά σε τόσο ζωντανές και δυναμικές περιφέρειες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο, όπως αυτές εξυπηρετούνται από το Περιφερειακό ιατρείο Στομίου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ