ΗΠΑ: ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΩΝ 3 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Παρασημοφορημένος πρώην πεζοναύτης με το βαθμό του λοχία, ήταν – σύμφωνα με το Πεντάγωνο – ο άνδρας που σκότωσε τρεις αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους τρεις στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα.

Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει το όνομά του επίσημα, αλλά σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης και με τα ΜΜΕ, ο δράστης ονομαζόταν Γκέιβιν Λονγκ, ήταν μαύρος, ζούσε στο Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι και ήταν και περίπου 29 χρονών.

Το ιστορικό που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο για τον Γκέιβιν Λονγκ αναφέρει ότι υπηρέτησε ως πεζοναύτης στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Αύγουστο του 2010 και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του λοχία, με ειδίκευση στα δίκτυα πληροφοριών.

Μεταξύ του Ιουνίου του 2008 και του Ιανουαρίου του 2009 υπηρέτησε στο Ιράκ, όταν αναγνωρίστηκε για την υπηρεσία του με αρκετά μετάλλια και με επαίνους.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μάικ Έντμονσον, επικεφαλής της αστυνομίας της Λουιζιάνα, ο οπλοφόρος έδρασε μονος του.

Ο Έντμονσον είπε ότι ο ύποπτος ήταν ντυμένος στα μαύρα και περίμενε τους αστυνομικούς να έρθουν προτού αρχίσει να πυροβολεί.

Ανώνυμη κυβερνητική πηγή έχει πει ότι οι αρχές πιστεύουν πως η κλήση για την αστυνομία που έγινε σε αριθμό επείγουσας ανάγκης ήταν προσχεδιασμένη.

Όπως είπε ο Έντμονσον, οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή μετά από αναφορές ότι υπήρχε κάποιος ένοπλος ντυμένος στα μαύρα που στεκόταν πίσω από ένα μαγαζί, λίγο πριν τις 9:00 π.μ. (τοπική ώρα – 5:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας).

Ο οπλοφόρος σκότωσε δύο αστυνομικούς από το αστυνομικό τμήμα του Μπατόν Ρουζ και έναν βοηθό σερίφη. Τραυμάτησε επίσης άλλους τρεις, έναν από αυτούς βαριά, προτού σκοτωθεί ο ίδιος από τους αστυνομικούς.

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ποιά ήταν τα αίτια που τον οδήγησαν στην πράξη του, και οι έρευνες συνεχίζονται.

real.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com