ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΜΟΛΙΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ 215 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

Το Ίδρυμα Ωνάση, μόλις ανακοίνωσε τη διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, παρέχοντας συνολικά 215 υποτροφίες σε Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές και επιστήμονες, για σπουδές και έρευνα -στην Ελλάδα και το εξωτερικό- σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και καλλιτεχνικών κλάδων.

Το Ίδρυμα Ωνάση Συνεπές συνεχίζει από το 1978 να συνδράμει εκείνους που αρίστευσαν, ώστε να έχουν την ευκαιρία να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Πιο συγκεκριμένα, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, το Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση ενέκρινε:

• 103 υποτροφίες σε Έλληνες, για σπουδές στο εξωτερικό σε 14 χώρες παγκοσμίως

• 82 υποτροφίες σε Έλληνες, για σπουδές στην Ελλάδα

• 20 υποτροφίες σε αλλοδαπούς Καθηγητές Πανεπιστημίου όλων των βαθμίδων και Μεταδιδακτορικούς Ερευνητές, οι οποίοι, στο πλαίσιο της υποτροφίας τους στη χώρα μας, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους στην Ελληνική Ακαδημαϊκή Κοινότητα μέσω επιστημονικών σεμιναρίων

• 10 υποτροφίες σε αλλοδαπούς υποψήφιους Διδάκτορες, για έρευνα στη χώρα μας σε θέματα που άπτονται του Ελληνικού πολιτισμού και της κοινωνίας μας.

Με τις φετινές υποτροφίες, περισσότεροι από 6.700 φοιτητές και επιστήμονες με τη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση είχαν και έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην επιστήμη τους, να δημιουργήσουν στην τέχνη τους, να προσφέρουν στην κοινωνία και να διαγράψουν λαμπρές σταδιοδρομίες στον τομέα που επέλεξαν.

www.lifo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ