ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Την αγροτική περιοχή Ροδιάς και συγκεκριμένα τις περιοχές «Κόρδεσι», «Κατσιντάου», «Καραδιμερλέρ» και «Χάος», όπου εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά στις 16-7-2016 και η οποία χθες 17-7-2016 τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, επισκέφθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  του δήμου Τεμπών κ. Γ. Μανώλης

ΦΩΤΙΑ2 ΦΩΤΙΑ3με συμβούλους του συνδυασμού του και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γόννων κ. Γ. Μπανιώρα.

Ο κ. Μανώλης σημειώνει ότι η ζημιά σε ελαιόδεντρα είναι μεγάλη, χιλιάδες στρέμματα καταστράφηκαν, όχι μόνο ο καρπός αλλά και το φυτικό κεφάλαιο και ο κ Μανώλης συνεχίζει,  «επικοινώνησα αμέσως με τον Προϊστάμενο του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών κ. Σπύρο Μπετχαβέ και ενημερώθηκα ότι από σήμερα  Δευτέρα θα αρχίσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, οι οποίες ζημιές θα αποζημιωθούν μέσω ΕΛΓΑ με τη διαδικασία των ΠΣΕΑ».

Τέλος ο κ. Μανώλης επισημαίνει «από την εμπειρία μου, επί 20/ετίας Ανταποκριτής του ΕΛΓΑ, θέλω να πω στους παραγωγούς ότι πρέπει να δηλώσουν τα ίδια στρέμματα που δηλώνουν στη δήλωση ΟΣΔΕ διότι θα γίνει διασταύρωση της δήλωσης ζημιάς με τη δήλωση ΟΣΔΕ. Επίσης να συνεργαστούν με τους τοπικούς γεωπόνους γα το πώς θα περιποιηθούν τα καμένα ελαιόδενδρα ώστε να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερη απώλεια φυτικού κεφαλαίου. Η περιποίηση των καμένων ελαιοδένδρων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι το Α και το Ω για το ξαναζωντάνεμα τους. Επίσης καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες ανακούφισης των παραγωγών δείχνοντας αξιοπιστία λόγων και πράξεων, διότι οι καιροί  για τους αγρότες μας και όχι μόνο είναι χαλεποί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ