ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΟΝΝΩΝ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑΣ Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 18 Ιούνη περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, στους Γόννους με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο το πρωί 16 Ιουνίου σε αγροτική περιοχή (Ελιάς)  μεταξύ Γόννων και Ροδιάς, όπου καταστράφηκαν 40.000 ελαιόδεντρα .

KKE3 KKE2Το κλιμάκιο είχε επαφή με δυνάμεις της πυροσβεστικής που με την άμεση και έγκαιρη παρέμβαση της κατέσβησαν τη φωτιά αλλά και με κατοίκους της περιοχής .

Ο Γ. Λαμπρούλης επισήμανε μεταξύ άλλων : «οι καταστροφές αυτές συνιστούν μεγάλο πλήγμα για τους κατοίκους της περιοχής, για τους οποίους η αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα αποτελεί βασικό τομέα της επιβίωσής τους. Έρχονται να προστεθούν στα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής και φορομπηχτικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΕΕ, της ΚΑΠ που ενισχύουν την κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων στον αγροκτηνοτροφικό τομέα, τη συγκέντρωση γης, παραγωγής και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και οδηγούν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα. Πρέπει άμεσα να δοθεί στήριξη στους πληγέντες, να γίνει καταγραφεί καταγραφή των ζημιών και  καταβολή  αποζημιώσεων για την κάλυψη των απωλειών του εισοδήματος.

Επίσης εξήρε τις προσπάθειες των πυροσβεστών στον έλεγχο και την κατάσβεση της πυρκαγιάς και αναφέρθηκε στα  σοβαρά προβλήματα  και στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και τόνισε ότι: «η εγκληματική πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις που οδηγούν στην υποστελέχωση και υποβάθμιση υπηρεσιών, την έλλειψη τεχνικού εξοπλισμού, μια πολιτική που οδηγεί στην απαξίωση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας με τη διαρκή μείωση των δαπανών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, τη μεταφορά ευθύνης στους ΟΤΑ στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», τον εθελοντισμό κλπ. Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα, κονδύλια και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για να αντιστραφεί η υπολειτουργία των υπηρεσιών, η αποδιάρθρωση υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς και η πλήρης υποβάθμιση της συντήρησης και της επισκευής του μηχανολογικού εξοπλισμού, που πλήττει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα, για να μην επαφίεται και φέτος η πυροπροστασία στην αίσθηση καθήκοντος των εργαζομένων στην πυροσβεστική».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ