Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΨΥΧΗ

Η απάντηση του τμήματος Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Κασαπίδη

Οι δηλώσεις του υπεύθυνου  αγροτικού της Ν.Δ. κ. Κασαπίδη για την συνάντηση του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου με τους φορείς των αγροτών, εκτός από αγωνία για την πορεία της επικοινωνίας με τους αγρότες ,δείχνουν και την αδυναμία της παράταξης του να τοποθετηθεί υπεύθυνα απέναντι στα σοβαρά και μακρόχρονα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας.

Αφού λοιπόν η Ν.Δ. «προώθησε» την παραγωγή και την έρευνα στο χώρο της αγροτικής οικονομίας, σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη «άφησε» χώρο μόνον για την …αναψυχή στην σημερινή Κυβέρνηση.  Διαπιστώσεις που, για όσους γνωρίζουν την κατάσταση που δημιούργησε ο δικομματισμός στην ύπαιθρο, μόνον τραγελαφικές θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν. Όμως ο φόβος για το ξεκαθάρισμα  της πραγματικότητας  στην ύπαιθρο, γεννάει ανάποδες εικόνες και έντονες ανησυχίες στους υπεύθυνους της τραγικής κατάστασης  που δημιούργησε ο δικομματισμός.

Και ακριβώς οι συνεχείς συναντήσεις του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των φορέων των αγροτών και όχι οι κομματικές φιέστες που έστηναν οι υπουργοί της Ν.Δ., έχουν σκοπό να αναδείξουν τις αιτίες που οδήγησαν στην καθολική παραγωγική αποδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας .Και παράλληλα να ξεκαθαρίσουν οι διαδρομές που θα αλλάξουν το τοπίο στην ύπαιθρο. Για όσους συμμετείχαν σε ανάλογες εκδηλώσεις στην διακυβέρνηση της Ν.Δ., είναι εύκολο να αναγνωρίσουν τα διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της επικοινωνίας με την αγροτιά.

Να διακρίνουν  ένα πολυσυζητημένο καθεστώς επιδοτήσεων και συνθηκών πληρωμών των αγροτών, που «σκέπασε» και υποβάθμισε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.  Επιδοτήσεις που αντί να συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας, χρησιμοποιήθηκαν για να καθηλώσουν την αγροκτηνοτροφική παραγωγή στα όρια και το περιεχόμενο που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ο κ. Αποστόλου δεν επικοινωνεί με τους αγρότες για να μοιράσει χρήματα και υποσχέσεις, όπως συστηματικά επιδίδονταν  οι υπουργοί της προηγούμενης διακυβέρνησης. Για να εξασφαλίσει κομματικές συμμαχίες που θα «αλωνίζουν» ανάμεσα στην μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και είναι φανερό ότι οδήγησαν στα αδιέξοδα που αρνείται να παραδεχτεί ο κ. Κασαπίδης. Που φθάνει ακόμη στο σημείο, όψιμα να ενδιαφέρεται για την απόλυτα εγκαταλελειμμένη αγροτική έρευνα. Ποιόν προσπαθούν  να κοροϊδέψουν όλοι αυτοί που οδήγησαν στην πλήρη εξάρτηση των αγροτικών μέσων και εφοδίων από τις εισαγωγές;

Πολύ σύντομα η τακτοποίηση της διαδικασίας πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ,οι πρόσφατες ρυθμίσεις για την έρευνα –καινοτομία και το ψηφισθέν νομοθετικό πλαίσιο με τον συνεταιριστικό και τον αναπτυξιακό νόμο, θα διαμορφώσουν ένα διαφορετικό αναπτυξιακό τοπίο και στην ύπαιθρο. Η γκρίζα ζώνη της μετάβασης σε ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο ,που δίνει την δυνατότητα στην διαπλοκή να σκορπίζει σύγχυση και να αποπροσανατολίζει τους αγρότες από τις αναγκαίες αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία, σταδιακά θα ατονίσει.

Για να δοθεί στους αγρότες η προοπτική να αναδείξουν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης με την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου. Όσο για την αναψυχή, ας είναι σίγουρος ο κ. Κασαπίδης ότι η σημερινή Κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και όχι για την «αναψυχή» όσων άρμεξαν τη χώρα την μεταπολιτευτική περίοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ