ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Αγροτικών, κ. Γιώργο Κασαπίδη – , ο βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Την καθυστέρηση στην έκδοση αδειών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων”.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνουν λόγο για κωλυσιεργία της Κυβέρνησης στη διαδικασία έκδοσης αδειών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, καθώς η πληθώρα δικαιολογητικών που απαιτούνται με τον Νόμο 4351/2015, – αλλά και οι δυσκολίες εφαρμογής του – , καθιστούν την όλη διαδικασία, δαπανηρή και χρονοβόρα.

«Το 2012 η Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, ρύθμισε θέματα κτηνοτροφίας, ειδικά σε ότι είχε να κάνει με εγκαταστάσεις που δεν είχαν άδεια, δίνοντας την ευκαιρία νομιμοποίησής τους, εντός τριών ετών και χωρίς την καταβολή προστίμου, ενισχύοντας την πρωτογενή παραγωγή. Σήμερα, υπάρχει ορατός πλέον ο κίνδυνος, πλήθος κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων να μην αδειοδοτηθούν. Και όλα αυτά, γιατί οι Κυβερνώντες βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου», σημείωσε ο Λαρισαίος πολιτικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ