ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ή ΜΥΘΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΗΛΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΠΡΩΙ;

Αν και είναι απίθανο να έχετε κοιτάξει τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να έχετε αναρωτηθεί, “Γιατί είμαι πιο ψηλός το πρωί;”, οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει τις φήμες που κυκλοφορούν.

Ίσως δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο από 3 εκατοστά διαφορά μεταξύ του ύψους μας το πρωί και του ύψους μας, το βράδυ μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας!

Ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό;

Η σπονδυλική στήλη αποτελείται από 33 αλληλεπικαλυπτόμενους σπονδύλους που διαχωρίζονται από τους μεσοσπονδύλιους δίσκους, φτιαγμένους από χόνδρο. Αυτοί οι δίσκοι επιτρέπουν την κίνηση, την ευελιξία, την επέκταση, και περιστροφή στη σπονδυλική στήλη.

Όταν κοιμάστε, η σπονδυλική σας στήλη δεν υπόκειται πλέον στις πιέσεις της βαρύτητας, και το σώμα σας είναι σε θέση να αναπληρώσει τα χαμένα υγρά των μεσοσπονδύλιων δίσκων σας, οι οποίοι τεντώνονται και χαλαρώνουν.

Η αναπλήρωση αυτών των υγρών συμβάλλει στο να είστε ψηλότεροι κατά την αφύπνιση.

Σύμφωνα με έρευνα της NASA, οι αστροναύτες ψηλώνουν μέχρι και 5 εκατοστά από τη στιγμή που θα απελευθερωθούν από την βαρυτική πίεση της Γης.

Δυστυχώς, δεν ζούμε στο φεγγάρι, και η δύναμη της βαρύτητας της γης συμπιέζει τις σπονδυλικές στήλες μας όλη την ημέρα, τις αποστραγγίζει από το επιπλέον υγρό και οδηγεί στη …συρρίκνωσή μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ