Η 20η ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΈΘΝΟΣ

Ανακοίνωση ης ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ

Σαν σήμερα πριν 42 χρόνια, πραγματοποιήθηκε η τούρκικη εισβολή στην Κύπρο, με τον λεγόμενο Αττίλα I. Τα αποτελέσματα αυτής της απόλυτα επιθετικής και εχθρικής ενέργειας, ήταν η απώλεια ανθρώπινων ζωών, ο διωγμός οικογενειών και κυρίως η διχοτόμηση της Κύπρου.        

Το πέρασμα τόσων ετών δεν έχει εξασθενήσει ούτε τις μνήμες μας, ούτε και τις ευαισθησίες μας. Αντιθέτως, οφείλουμε όχι μόνο να μην ξεχνούμε αλλά κυρίως να αγωνιστούμε μέσω της διπλωματικής οδού και να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τους Κύπριους αδελφούς μας, με απώτερο στόχο το τέλος της παράνομης κατοχής και την επανένωση της Μεγαλονήσου.

Άλλωστε, οι πρόσφατες ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία, με την απόπειρα πραξικοπήματος και την ένταση που επικρατεί, καθιστούν πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη για επίλυση των όποιων διαφορών στην περιοχή μας και την επίτευξη της μέγιστης δυνατής σταθερότητας και ασφάλειας.

Στους Κύπριους αδερφούς μας που διαβιούν στο νομό Λάρισας και συναποτελούν τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου τους, ευχόμαστε σύντομα όλοι μαζί να αντικρύσουμε «μια επανενωμένη Κύπρο, μέλος της Ε.Ε., χωρίς στρατεύματα κατοχής και ξεπερασμένα επεμβατικά δικαιώματα και εγγυήσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ