ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΛΕΣ…

Το γύρο του κόσμου κάνουν τα τελευταία 24ωρα φωτογραφίες και βίντεο που απεικονίζουν ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική Τουρκία μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα και την… περηφανή εδραίωση του «σουλτάνου» Ερντογάν στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Τρέχουν οι εξελίξεις, αθρόες οι συλλήψεις, πλήρης η διαπόμπευση των «πρωτεργατών», αλλά και άγριοι βασανισμοί και για τους απλούς φαντάρους, που όπως μεταδίδουν ξένοι ανταποκριτές, αλλά και υποστηρίζουν έγκυροι αναλυτές, πιθανώς δεν γνώριζαν τίποτα για πραξικόπημα πιστεύοντας πως πρόκειται για άσκηση!

Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκεται από το Σάββατο και ο πρώην διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της γείτονος και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Στρατού, στρατηγός Ακίν Οζτούρκ, με τις φωτογραφίες της σύλληψής του να πλημμυρίζουν ήδη το διαδίκτυο.

Χτυπημένος, εμφανώς καταβεβλημένος, με βλέμμα απλανές και το κυριότερο ταπεινωμένος ο άλλοτε ισχυρός στρατηγός, σε τίποτα δεν θυμίζει τον «άκαμπτο» ένστολο της διπλανής φωτογραφίας.

Ένας φοβισμένος επαρχιώτης μεσήλικας σαν βγαίνουν οι στολές και τα παράσημα και μένεις αξύριστος.

Που να πέσουν κι άλλο και οι… μάσκες στην Τουρκία, με τον Ερντογάν να μιλά πλέον ανοιχτά για επαναφορά της θανατικής ποινής, τι όργιο “δημοκρατίας” έχουμε να περιγράψουμε!

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ