H ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΜΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΩΣ «ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΑΥΡΟ ΝΕΟ»

Η  Monica Park Johnson, δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο facebook μια φωτογραφία του μικρού της γιου με ένα συγκλονιστικό κείμενο για τον ρατσισμό!

“Είμαι τόσο χαριτωμένος τώρα. Ολοι σχολιάζουν το όμορφο δέρμα μου και τις αξιολάτρευτες μπούκλες μου. Αλλά σας ρωτώ αυτό. Τί θα γίνει όταν θα είμαι 25, το χρώμα του δέρματός μου θα είναι πιο σκουρο και οι μπούκλες μου πιο σφιχτές. Οταν θα φοράω φαρδιά παντελόνια, φουτερ με κουκούλα και καπελάκι του baseball. Θα κλειδώνετε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας όταν θα περνάω στο πεζοδρόμιο;”

Στη δημοσίευση που συνοδεύεται από τη γλυκιά φωτογραφία του χαμογελαστού γιου της, η μαμα προβάλει το παιδί της στο μέλλον, και αναρωτιέται πώς θα είναι τα πράγματα όταν αυτό μεγαλώσει σε μια ρατσιστική κοινωνία που θα κρίνει απο την εμφάνιση. Θέτει βαθιά ερωτήματα με έναν γρήγορο τρόπο και προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα οπτική:

“Θα με αγκαλιάζετε ακόμη κι όταν γίνω μεγάλος, μαύρος άντρας; Θα δίνετε την ίδια αξία στη δική μου ζωή, όσο θα δίνετε και στη ζωή της λευκής μητέρας μου; Η σαν του μπαμπά μου… του μαύρου μπαμπά μου που τον σταματάει η αστυνομία γιατί οδηγάει με 3 χλμ πάνω από το όριο ταχύτητας ή απλά για έναν ακόμη τυπικό έλεγχο; Όταν θα με βλέπετε στο δρόμο με τους μαύρους φίλους μου θα αισθάνεστε το ίδιο όπως αν βλέπατε μια παρέα λευκών αντρών; Θα είμαι ακόμη χαριτωμένος για εσάς; Θα αξίζω για εσάς όπως τώρα, που είμαι και φαίνομαι άκακος;”

Η Johnson ολοκληρώνει τη θέση της , καθιστώντας σαφές ότι οι προκαταλήψεις δεν προέρχονται μόνο από τους αστυνομικούς , αλλά από τον κάθε άνθρωπο : » Αυτό είναι για όλους εμάς… Γιατί μπορούμε να διαμορφώσουμε τις απόψεις του κόσμου και του λαού μας. Τα παιδιά μας παρακολουθούν . . «

Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή για το babyradio.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ