ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ!

Με μια μάλλον άστοχη μορφή διαμαρτυρίας, τουλάχιστον τρεις επαρχίες στη νότια πολιτεία της Αλαμπάμα έχουν σταματήσει την έκδοση αδειών γάμου εντελώς μετά από την απόφαση ορόσημο του Ανωτάτου Δικαστηρίου την Παρασκευή που ανέτρεψε όλες τις  απαγορεύσεις γάμων για άτομα του ιδίου φύλου.

Δεν πρόκειται για ρατσισμό όταν δεν εκδίδεις άδεια γάμου για κανέναν; Σωστά;

Ο δικαστής Fred Hamic από την επαρχία Geneva της Αλαμπάμα, δήλωσε οτι στο πλαίσιο του νόμου της Αλαμπάμα είχε το δικαίωμα να αρνηθεί την έκδοση αδειών γάμου. Σε δήλωσή του στο Dothan Eagle είπε:

“Στο τμήμα 30-1-9 του Κώδικα της Αλαμπάμα του 1975, λέει οτι ένας δικαστής μπορεί να εκδώσει άδεια γάμου … Δεν λέει οτι ένας δικαστής πρέπει να εκδώσει άδεια γάμου …

Εγώ δεν θα κάνω πλέον γαμήλιες τελετές.”

Ο δικαστής Wes Allen από την επαρχία Pike επίσης σταμάτησε να εκδίδει άδειες γάμου για γκέι και στρέιτ ζευγάρια τον περασμένο Φεβρουάριο ως μέσο πρόληψης για τους γάμους των ομοφυλοφίλων.

Είπε στο AP οτι του «προκάλεσε θλίψη», η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

“Το γραφείο μου διέκοψε την έκδοση αδειών γάμου τον Φεβρουάριο και δεν σκοπεύω να ξεκινήσω πάλι. Η πολιτική του γραφείου μου σχετικά με το γάμο δεν είναι διαφορετική σήμερα από ό,τι ήταν χθες.”

Η Αλαμπάμα είχε αρχίσει να τελεί γάμους γκέι ζευγαριών το 2013, όταν το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι ήταν σύμφωνοι με το σύνταγμα, αλλά σταμάτησε όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας παρενέβη και διέταξε να σταματήσουν.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ