ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ

Με μία φιάλη υγραερίου βρίσκεται ένα απελπισμένος πατέρας στην περιοχή των Πατελών που απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα εάν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου μένει η οικογένεια του εμείνει στην απόφαση του για έξωση.

Εάν πάτε να με βγάλετε έξω έχω μια φιάλη υγραερίου και θα ανατιναχθώ για να μην δω την οικογένεια μου να μένει στο δρόμο” δηλώνει απεγνωσμένος ο πατέρας που τα βράδια μαζί με την οικογένεια του μαζεύει παλιοσίδερα για να ζήσουν.

Για ένα χρέος 328 ευρώ ο ιδιοκτήτης δηλώνει αποφασισμένος να μην υποχωρήσει και να βγάλει έξω την οικογένεια με 4 παιδιά,ηλικίας από 10 ετών μέχρι και μερικών μηνών με το μικρότερο μέλος μάλιστα να έχει περάσει πρόσφατα μηνιγγίτιδα και να έχει νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο.

Στο σημείο είχαν σπεύσει από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δικαστική επιμελητής που άνοιξε την πόρτα αλλά και  κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με επικεφαλής τον πρόεδρο Στέλιο Βοριά.

Παρά το γεγονός ότι το ΕΚΗ έχει ήδη διευθετήσει το χρέος των 328 ευρώ ο ιδιοκτήτης που μένει στην Αθήνα, εμφανίζεται ανένδοτος και ζητάει να φύγει η οικογένεια εδώ και τώρα.

Μάλιστα η αντιπροσωπεία του ΕΚΗ κατευθύνθηκε και προς τα δικαστήρια του Ηρακλείου ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα για ολιγοήμερη παραμονή της οικογένειας μέσα στο σπίτι μέχρι να γίνει μετακόμιση σε ένα άλλο σπίτι , έξοδα που έχει ήδη αναλάβει να καλύψει το εργατικό κέντρο Ηρακλείου όπως επίσης να παράσχει 60 ημέρες μεροκάματο στον άνεργο οικοδόμο να εργαστεί στη ΔΕΔΔΗΕ, εξέλιξη που προέκυψε μετά από συνεννόηση με τον κ. Βρέντζο, γραμματέα του ΕΚΗ.

Λίγο αργότερα αποχώρησε από το σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ ενώ στο σημείο παραμένουν αστυνομικοί.

Ρεπορτάζ:  Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

neakriti.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com