ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΣΦΑΓΗ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ

Συναγερμός σήμανε στο Μόναχο έπειτα από πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Olympia της πόλης. Επί τόπου άνδρες της αντιτρομοκρατικής, αποκλείστηκε η ευρύτερη περιοχή, διακόπηκαν σιδηροδρομικές συνδέσεις και τα δρομολόγια μέσων μεταφοράς. Σύγχυση με τον αριθμό των θυμάτων -το υπουργείο Εσωτερικών στη Βαυαρία επιβεβαιώνει τον θάνατο τριών ανθρώπων, ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για έξι νεκρούς και τρεις ενόπλους δράστες

Τα γερμανικά μέσα NTV, Die Welt και Focus μετέδωσαν, εν τω μεταξύ, ότι υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς και στην κεντρική πλατεία Στάχους, γνωστή και ως Καρλσπλατς, σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από το Olympia.

Ουδείς από τους δράστες έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής. Αστυνομικοί καταζητούν τον δράστη ή τους δράστες εντός του εμπορικού κέντρου, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ειδικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή, ενώ διακόπηκαν σιδηροδρομικές συνδέσεις και τα δρομολόγια μέσων μεταφοράς στην περιοχή του εμπορικού κέντρου κοντά στο Ολυμπιακό χωριό του Μονάχου.

Η επιχείρηση εκκένωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Εντός του εμπορικού κέντρου παραμένουν εργαζόμενοι.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις σε ακτίνα 500 μέτρων.

Εικόνες τηλεοπτικών συνεργείων δείχνουν δεκάδες ασθενοφόρα να βρίσκονται έξω από το εμπορικό κέντρο.

Πρόκειται για το παλαιότερο και μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, το οποίο είναι ιδιαίτερα προσφιλές τόσο στους κατοίκους του Μονάχου όσο και σε τουρίστες.

Όπως σημειώνουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα απογεύματα της Παρασκευής.

Συγκεχυμένες ήταν αρχικά οι πληροφορίες που έφθαναν από τη Γερμανία ως προς τον αριθμό των θυμάτων.

Η τοπική εφημερίδα Muenchener abendzeitung μετέδωσε στην ηλεκτρονική της πύλη, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, ότι οι σοροί 15 ατόμων κείτονταν στη γη. Η εφημερίδα Abendzeitung από πλευράς της έκανε λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς. Άλλες πληροφορίες έκαναν την ίδια στιγμή λόγο για έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες.

Εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας επιβεβαίωσε εν συνεχεία πως υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες, και πως εκτιμάται πως οι δράστες είναι πάνω από έναν.

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt είχε επικαλεστεί νωρίτερα αξιωματικό της αστυνομίας, ο οποίος επιβεβαιώνοντας τους πυροβολισμούς ανέφερε πως «είναι πιθανώς κάτι μεγαλύτερο».

tovima.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ