ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ (19/7/2016)

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιώργος Νικολαΐδης, αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ, εκλεγμένος με το Μέτωπο Ανατροπής

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι
Σχετικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης και τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, την 19/7/2016, σας ενημερώνω για τα παρακάτω:

  1. Εξετάστηκαν δύο (2) αιτήσεις συναδέλφων που δεν χαρακτηρίστηκαν υπεράριθμοι και αιτούνταν την κατά προτεραιότητα τοποθέτησή τους σε κενές οργανικές θέσεις στις σχολικές μονάδες που υπηρετούσαν παλαιότερα και στις οποίες τότε είχαν κριθεί υπεράριθμοι. Οι αιτήσεις δεν έγιναν δεκτές κατά πλειοψηφία διότι στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Ωστόσο, επειδή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προβλέπεται εκπαιδευτικός να μπορεί να διεκδικήσει κατά προτεραιότητα οργανικό κενό στη σχολική μονάδα στην οποία παλιότερα (ανεξαρτήτως ετών) είχε κριθεί υπεράριθμος, αποφασίστηκε να γίνει ερώτημα στο Υπουργείο.
  2. Εξετάστηκαν δύο (2) ενστάσεις συναδέλφων για τον χαρακτηρισμό τους ως υπεράριθμοι οι οποίες έγιναν δεκτές ομόφωνα. Η μία ένσταση αφορούσε τη μη προσμέτρηση μονάδων μετάθεσης για τον αριθμό τέκνων και η άλλη ένσταση αφορούσε την κατοχή ειδικά συνιστώμενης θέσης. Έγινε και αναμόρφωση του πίνακα χαρακτηρισμού ονομαστικά υπεράριθμων.
  3. Εξετάστηκαν τρεις (3) αιτήσεις συναδέλφων για την ανανέωση ένταξής τους σε ειδική κατηγορία. Οι αιτήσεις έγιναν δεκτές ομόφωνα.
  4. Εξετάστηκαν δύο (2) αιτήσεις για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Οι αιτήσεις δεν έγιναν δεκτές ομόφωνα διότι η εργασία δεν αφορούσε εκπαιδευτικό έργο.
  5. Πρόταση τοποθέτησης εννέα (9) υπεράριθμων εκπαιδευτικών σε οργανικά κενά. Ειδικότερα, 2 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ02, 1 εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03, 1 εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ06, 1 εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ07, 3 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ08 και 1 εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ09. Αναλυτικά οι πίνακες με τα μόρια και τις προτιμήσεις στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης (http://dide.lar.sch.gr/site/index.php/component/k2/item/1554-topothetiseis-yperarithmon-ekpaideftikon-se-organika-kena-gia-to-sx-etos-2016-2017).
  6. Επαναπροσδιορισμός πίνακα οργανικών κενών μετά την τοποθέτηση των εννέα (9) υπεράριθμων και πρόσκληση εκπαιδευτικών για δήλωση τοποθέτησης στα εναπομείναντα οργανικά κενά.

Χρήσιμες παρατηρήσεις:

  • Ομόφωνα αποφασίστηκε να αρθεί το όριο των 20 προτιμήσεων και να μπορεί ο εκπαιδευτικός να δηλώσει όσες σχολικές μονάδες επιθυμεί, ανεξαρτήτως ομάδων και όμορων ομάδων εντός της περιοχής μετάθεσης.
  • Επειδή κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων οι αιτήσεις συνεξετάζονται και είναι πιθανό να προκύψουν και άλλα οργανικά κενά και σε άλλα σχολεία (λόγω βελτίωσης θέσης), τα οποία προφανώς δεν εμφανίζονται στον πίνακα (http://dide.lar.sch.gr/site/index.php/component/k2/item/1555-prosklisi-gia-dilosi-topothetisis-se-kenes-organikes-theseis), οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν και σχολικές μονάδες στις οποίες επιθυμούν να τοποθετηθούν, πέραν αυτών που φαίνονται ότι έχουν κενά.
  • Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται μέχρι τη Δευτέρα 25/7, 11:00πμ. Η πιθανή συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ για τις τοποθετήσεις είναι τη Δευτέρα 25/7/2016, 17:00μμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ