Η Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ανθρωπίνως, είναι κατανοητή η δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε η Φώφη Γεννηματά το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο. Η άλλοτε δημοφιλής επίγονος του Γιώργου Γεννηματά, οδηγήθηκε στο βήμα “αγκαζέ” με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την τοξικότητά του.

Όλους εκείνους τους μοιραίους, που μετά το 2011 συρρίκνωσαν το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ σε κόμμα τσέπης. Κόμμα συμπλήρωμα του πολιτικού συστήματος, παρακολούθημα της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά.

Κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται απόψε στη θέση της Φώφης Γεννηματά. Οι δικές της τραγικές στρατηγικά επιλογές στο θέμα του εκλογικού νόμου άλλωστε, φαίνεται ότι πυροδοτούν εξελίξεις αμφισβήτησης της ηγεσίας της. Πέραν της προφανώς αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ και της περαιτέρω συρρίκνωσης της κοινωνικής δυναμικής και απήχησής του.

Τι να δικαιολογήσεις; Και πώς να το δικαιολογήσεις; Κάποια πράγματα… δεν είναι μακέτο, όπως θα έλεγε και ο Κώστας Σημίτης. Και σίγουρα δεν είναι αυτό το ΠΑΣΟΚ, της Φώφης και του Βενιζέλου, που έχει ανάγκη η Κεντροαριστερά αύριο. Πολύ περισσότερο η Ελλάδα. Κάτι… είχαν υποψιαστεί εδώ και καιρό οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, και φλερτάρουν ανοιχτά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το προσωπικό πολιτικό αδιέξοδο της Φώφης Γεννηματά, την οδήγησε ακόμη και στο να επιτεθεί στη διακυβέρνηση Καραμανλή. Λογικό. Ο πρώην πρωθυπουργός υπήρξε ο κατεξοχήν… εφιάλτης του ΠΑΣΟΚ και της διαπλοκής. Γιατί, για να μην ξεχνιόμαστε, η διαπλοκή εξακολουθεί να φοβάται τον Καραμανλή. Και το ακούμε στις κατά καιρούς δημόσιες παρεμβάσεις όλων των… παιδιών της.

Καληνύχτα και… καλή τύχη λοιπόν, κα πρόεδρε. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει, όπως φαίνεται, για να βρει τον δρόμο του, χωρίς εσάς (και τον Βαγγέλη, βεβαίως).

ysterografa.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ