ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, κατέθεσαν από κοινού ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Τομεάρχης Εσωτερικών, βουλευτής Ν. Λέσβου, κ Χαράλαμπος Αθανασίου, με θέμα

“Τις Υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. και τα προβλήματα που δημιουργεί η λήξη της ισχύς του Νόμου που έδινε την δυνατότητα σε όσους έληγε το συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω αναπηρίας, να μπορούν να το λαμβάνουν για άλλους έξι μήνες, μέχρι να επανεξεταστούν”.

Οι δύο πολιτικοί, έχοντας λάβει και σχετικό υπόμνημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία Ε.Σ.Α.μεΑ, κάνουν λόγο για πρωτόγνωρη καθυστέρηση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να προστατεύσει τους ανθρώπους με αναπηρία, – που από τις 30/6 και μετά, αν λήξει το συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω αναπηρίας, δεν θα μπορούν να λαμβάνουν τη σύνταξη μέχρι την επανεξέτασή τους – , με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, με σοβαρά προβλήματα υγείας, να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ