Ο ΝΟΛ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑ PLAY OUT ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σοβαρότατα παράπονα για τη διοργάνωση του τουρνουά των play out της Α2 Ανδρών που διεξήχθη το Ηράκλειο αλλά και για τον σφαγιασμό της ομάδας κατά τη διάρκεια των αγώνων κάνει η διοίκηση του ΝΟ Λάρισας με ανακοίνωσή της την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Δημήτριος Κορδίστας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι, φίλαθλοι του υγρού στίβου, προχωράμε στην παρακάτω ανακοίνωση ώστε να σας παραθέσουμε τα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στον β΄γύρο των play out της Α2 ανδρών το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουλίου στο κολυμβητήριο του Ηρακλείου Κρητης.

Τα κρίσιμα παιχνίδια διεξήχθησαν σ΄ ένα ακατάλληλο κολυμβητήριο χωρίς καμιά μέριμνα εκ μέρους των διοργανωτών ομάδων.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι του τουρνουά ΝΟΛ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ το Σάββατο το πρωί, οι παράγοντες της ομάδας μας και της ομάδας του Περιστερίου κυριολεκτικά τελευταία στιγμή έτρεχαν ώστε να στηθεί το τερέν ψάχνοντας σχοινιά για να δεθούν τα τέρματα.

Το απογευματινό παιχνίδι της ομάδας μας με τον ΟΦΗ διεξήχθη σε ατμόσφαιρα ΄΄pool bar 5αστερου ξενοδοχείου΄΄ καθώς   υπήρχε ελλιπέστατος  φωτισμός στο κολυμβητήριο για το οποίο δεν είχε γίνει καμία μέριμνα  και το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε  σε καθεστώς μερικής συσκότισης. Στο παραπάνω παιχνίδι αναδείχτηκε νικήτρια η ομάδα του ΟΦΗ άνετα καθώς ήταν με διαφορά η καλύτερη και πληρέστερη  ομάδα του τουρνουά.

Την Κυριακή το πρωί η  καλύτερη και πληρέστερη  ομάδα του τουρνουά (ΟΦΗ) έπαιζε το αδιάφορο παιχνίδι γι΄ αυτήν αλλά συνάμα πολύ κρίσιμο για τις υπόλοιπες ομάδες με αντίπαλο τον Ν.Ο. ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

Ο προπονητής του ΟΦΗ κ. Μοιράλης ο οποίος την προηγουμένη βδομάδα δήλωνε σε αθλητικά Site ότι η ομάδα του θα παίξει όλα τα παιχνίδια στα ίσα, κατέβασε ως επί των πλείστον την παιδική ομάδα και ΄΄έδωσε΄΄ το παιχνίδι στο φίλο και γειτονικό σωματείο του Ρέθυμνου, διαταράσσοντας τις ισορροπίες του ομίλου.

Παραθέτουμε δε και το γεγονός ότι ο  καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά και παίκτης του ΟΦΗ Στέλιος Τσαβολακης  μάλλον δεν ήταν ΄΄ενημερωμένος΄΄ και κρατούσε με τις αποκρούσεις τις δυο ομάδες κοντά στο σκορ με συνέπεια να αντικαταστάθεί στο ημίχρονο…

Και φτάνουμε στο χθεσινό απογευματινό παιχνίδι ΄΄τελικό΄΄ ανάμεσα στην ομάδα μας και το Ρέθυμνο όπου θα κρίνονταν και η παραμονή στην Α2 Εθνική κατηγορία..

Διαιτητές οι κ.κ. Μοιράλης και Αχλαδιωτης. Ο Κύριος Μοιράλης καλεί τους αρχηγούς των ομάδων για συστάσεις ότι παρά την κρισιμότητα του αγώνα  το παιχνίδι πρέπει να διεξαχθεί εντός αθλητικών πλαισίων.

Ο αρχηγός μας Γιάννης Ευαγγελός του απαντάει ΄΄Το μόνο που θέλω για την ομάδα μου είναι ΄΄ισονομία΄΄ .

Αυτήν την ΙΣΟΝΟΜΙΑ  ποτέ δεν την είδαμε.. Η ομάδα μας σφαγιάστηκε, οι διαιτητές ανεχθήκαν το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων μας αλλά φυσικά όχι το δικό μας.. Ο αρχηγός μας αποβλήθηκε στα μέσα του 2ου οκταλέπτου με 3 ποινές, οι 2 σε αμυντική κόντρα στερώντας από την ομάδα μας  την εμπειρία του που για μας ήταν απαραίτητη σένα τέτοιο κομβικο ματς- κατηγορία καθώς οι περισσότεροι παίκτες μας είναι έφηβοι.. Πρώτη ποινή υπέρ της ομάδας μας δόθηκε στα μέσα του 3ου οκταλέπτου με το επιμέρους σκορ 6-3.

Πως γίνεται ο φουνταριστός της ομάδας μας  Άγγελος Μερκουριάδης ένας από τους καλυτέρους  της φετινής σεζόν σε όλη την κατηγορία να είναι αόρατος και να μην έχει κάνει φάση για 20 αγωνιστικά λεπτά??????

Μέχρι εκείνο το σημείο οι αποβολές ήταν 7-0 υπέρ του Ρεθύμνου διασπείροντας  εκνευρισμό στην ομάδα μας και ειρωνικά χαμόγελα στους γνώστες φιλάθλους  του αθλήματος που παραβρίσκονταν στις κερκίδες του κολυμβητηρίου.. Στην συνέχεια  οι διαιτητές όπως συνηθίζεται έδωσαν σφυρίγματα υπέρ της ομάδας μας για να μην έχουμε παράπονα εξετάζοντας το φύλλο αγώνα αλλά ήταν αργά για μας…

Αναγνωρίζουμε την μακροχρόνια προσφορά στο άθλημα μας  των  κυριών Κουφάκη, Φιτσανάκη (ΡΕΘΥΜΝΟ) και Σπαγουλάκη, Μοιράλη (ΟΦΗ),  αλλά αναρωτιόμαστε αν συνεχίζουν να διδάσκουν, με την παρουσία και τις πράξεις τους, ήθη και αξίες στους αθλητές τους…

Με την παραπάνω ανάλυση των γεγονότων δεν θέλουμε να αποποιηθούμε τις ευθύνες του υποβιβασμού της ομάδας μας αλλά να δημοσιοποιηθούν επιτελούς καταστάσεις και γεγονότα  που συμβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο μας από ομάδες που αναλαμβάνουν διοργανώσεις αποσκοπώντας στην ευνοϊκότερη ΄΄μεταχείριση΄΄ πετυχαίνοντας τις περισσότερες φορές τον σκοπό τους..

Ας ελπίσουμε η ΚΟΕ να διοργανώνει από δω και πέρα αντίστοιχα τουρνουά σε έδρες όπου δεν γίνονται ΄΄μαγειρέματα΄΄..

Τελειώνοντας,

-Κάποιους αιφνιδιάσαμε – ενοχλήσαμε  με την αγωνιστική μας παρουσία καθώς φτάσαμε να παίζουμε την παραμονή στο τελευταίο ματς..

-Ένα μεγάλο μπράβο στον προπονητή μας Κώστα Ζουμπουλιά και στους παίκτες της ομάδας μας οι οποίοι είναι ΜΑΧΗΤΕΣ..

-Θα παραμείνουμε εραστές του αθλήματος”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ