ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑ

Για ευτελή επιχειρήματα και απουσία αντιπολιτευτικού λόγου κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο Κιλελέρ, Ρ. Κομήτσα ο δήμαρχος Θ. Νασιακόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση της πρώην παράταξης του δημάρχου για το αυτοκίνητο που αγόρασε ο δήμος…

Στην απάντησή του ο κ. Νασιακόπουλος αναφέρει:

“Με έκπληξη διάβασα τόσο εγώ όσο και οι συνδημότες μου την ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών» του Δήμου Κιλελέρ που έχει επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Ρίζο Κομήτσα η οποία προβαίνει σε ανούσιες καταγγελίες ως προς το πρόσωπό μου. Ο κ. Κομήτσας έχοντας χρηματίσει δήμαρχος επί 20 έτη, τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης, που τον έχει κατατάξει ο λαός του δήμου Κιλελέρ, αναγάγει σε μείζον θέμα την αγορά ενός αυτοκινήτου το οποίο θα χρησιμεύσει για τις μετακινήσεις μου.

Αν διέθετε τις στοιχειώδεις γνώσεις αλλά και την ελάχιστη επιμέλεια, με μια πρόχειρη έρευνα εύκολα θα διαπίστωνε ότι το επίμαχο αυτοκίνητο είναι μεταχειρισμένο, μοντέλο του 2013 με κόστος απόκτησης 11.500 Ευρώ έναντι της εμπορικής του αξίας των 13.000 Ευρώ. Αυτή δε η διαφορά επιτευχθεί επειδή δεν υπάρχει εμπορικό κέρδος στην αγοροπωλησία. Η αγορά έγινε, αφού πρώτα η επιτροπή που συστήθηκε έκανε έρευνα αγοράς που προβλέπεται από το νόμο στον ΟΔΔΥ, κατέληξε ότι η πιο συμφέρουσα επιλογή είναι η αγορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Συνεπώς «άνθρακες ο θησαυρός». Όμως το κομβικό ερώτημα που τίθεται είναι εάν γνωρίζει ο κ. Κομήτσας ότι στα δύο χρόνια της δημαρχιακής μου θητείας κυκλοφορούσα με ιδιωτικό αυτοκίνητο,με αριθμό κυκλοφορίας ΡΡΒ 9934,χωρίς να επιβαρύνω το δήμο ούτε ένα ευρώ για καύσιμα, ασφάλεια αυτοκινήτου, τέλη κυκλοφορίας,σέρβις κ.λπ. σε αντίθεση με εκείνον που την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά τουως δήμαρχος το πρώτο του μέλημα ήταν να αγοράσει, με χρήματα του δήμου, ένα πολυτελές αυτοκίνητο πολλαπλάσιας αξίας από το σημερινό, επικαλούμενος την ασφαλή μετακίνησή του. Εάν έγινε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από τη συγκεκριμένη αγορά θα το κρίνουν οι πολίτες του δήμου τη νοημοσύνη των οποίων υποτιμά με θράσος ο κ. Κομήτσας .

Είναι σαφής η έλλειψη αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων του τέως δημάρχου και η καταφυγή του σε ευτελή επιχειρήματα που στόχο έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις στους πολίτες οι οποίοι όμως γνωρίζουν πολύ καλά την αλλαγή που συντελείται στο Δήμο. Μιλάμε ένα δήμο πραγματικό εργοτάξιο.

Οι συνδημότες μου θα έχουν την ευκαιρία σε λίγους μήνες, στον ετήσιο απολογισμό, να πληροφορηθούν για το σύνολο των έργων που πραγματοποιήθηκαν στο δήμο τα δύο τελευταία χρόνια, το πραγματικό τους κόστοςαλλά και  για εκείνα τα έργα που προγραμματίζονται.

Μιλάει ο κ. Κομήτσας για εγκατάλειψη των χωριών προφανώς γιατί έχει καιρό να τα επισκεφθεί. Στην ανούσια επιστολή του ξέχασε να αναφέρει για παράδειγμα των αριθμό των χωριών που έπιναν νερό από υδροφόρα κατά τη διάρκεια της θητείαςτου (δικαίως τον αποκαλούν οι συνδημότες μας δήμαρχο της υδροφόρας, άλλωστε κι ο ίδιος επαίρονταν ότι έχει την πλέον σύγχρονη υδροφόρα στο νομό) και σε πόσα χωριά πλέον το πρόβλημα της υδροδότησης έχει αποκατασταθεί με ταχύτατες ενέργειες και έργα της δημοτικής μας αρχής και της ΔΕΥΑΚ. Γνωρίζετε κ. Κομήτσα εάν η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΚ δεν είχε κινηθεί άμεσα και αποτελεσματικά πρόβλημα νερού θα είχε και η ΤΚ Νίκης, προσθέτοντας ένα ακόμα χωρίο στη βάσανο της υδροφόρας; Και ότι με τις δικές μας ενέργειες επιλύσαμε κατά 90% το πρόβλημα της υδροδότησης του Πλατυκάμπου και της Γαλήνης,άλυτο γρίφο για τα χρόνια της δημαρχιακής σας θητείας, και ότι με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Κιλελέρ και της ΔΕΥΑΚ λειτουργεί κανονικά ο κεντρικός υδατόπυργος του Πλατυκάμπου;  Σας πληροφορούμε ότι νερό από την υδροφόρα πίνουν μόνο 2 χωριά και σύντομα,τηρώντας απαρέγκλιτα τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις,  θα υδροδοτήσουμε και αυτά τα χωριά.

Είναι εμφανές ότι έχετε καιρό, εσείς και οι συνεργάτες σας, να περιδιαβείτε τους αγροτικούς δρόμους του Δήμου οι οποίοι έχουν αναμορφωθεί και σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάζουν  την εικόνα εγκατάλειψης που έδιναν όταν τους παραλάβαμε. Σας πληροφορούμε ότι γίνεται χαλικόστρωση των δύσκολων σημείων των αγροτικών δρόμων, (ήδη περατώθηκε το έργο στη ΔΕ Κραννώνα και συνεχίζεται στις άλλες ΔΕ) και εξασφαλίστηκε η προμήθεια 600 περίπου αυτοκίνητων αμμοχάλικου για να καλυφθούν οι ανάγκες στα δύσκολα σημεία της αγροτικής οδοποιίας.

Όσον αφορά στις παρεμβάσεις στα κτήρια του Δήμου σας πληροφορώ ότι το 90% των σχολείων αναβαθμίστηκαν όπως έγινε και με τα δημοτικά κτήρια του δήμου σε ποσοστό πάνω από 80%. Επειδή προφανώς δεν έχετε δει τις αλλαγές που συντελέστηκαν στα κτήρια κάντε τον κόπο να ενημερωθείτε από τους κατά τόπο συνεργάτες σας που βιώνουν την αναβάθμιση των χωριών τους.

Το ίδιο και τα πράσινα σημεία του Δήμου ( πάρκα, πλατείες κ.λπ) που με δικές μας συντονισμένες ενέργειες αναβαθμίστηκαν και παραδόθηκαν στους πολίτες. Οι δρόμοι των χωριών του Δήμου καθαρίζονται με σύγχρονο σάρωθρο και με Bobcat( η αρχή έγινε από τη ΔΕ Αρμενίου και έπεται η συνέχεια σε όλες τις ΔΕ), κλείνονται με πίσσα όλες οι λακκούβες των δρόμων( αρχίσαμε από τη ΔΕ Πλατυκάμπου), αποκαταστάθηκαν το 80% των, επί ετών, εγκαταλελειμμένων σιντριβανιών του Δήμου (πλην της Νίκαιας και του Ομορφοχωρίου των οποίων οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκανσύντομα θα αποκατασταθούν).Τα χωριά από την εικόνα εγκατάλειψης, κατά κοινή ομολογία των πολιτών, έχουν γίνει πραγματικά αγνώριστα.

Κύριε Κομήτσα, πριν βγείτε ξανά με τον εμπρηστικό σας λόγο στα ΜΜΕ θα έπρεπε να είχατε ενημερωθεί για εκκρεμή ζητήματα της θητείας σας. Όπως για παράδειγμα οι οφειλές της τάξεως των 190.000 Ευρώ των σχολικών επιτροπών προς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ κ.λπ.την ύπαρξη των οποίων προφανώς αγνοούσατε δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής του δήμου διαβεβαιώσατε ότι οι σχολικές επιτροπές δεν οφείλουν. Σας γνωστοποιώ ότι τόσο οι παραπάνω οφειλές που μας κληροδοτήσατε όσο και τα καθημερινά έξοδα των σχολικών μονάδων εξυπηρετούνται με άψογο τρόπο γεγονός που το επιβεβαιώνουν οι γραπτές αναφορές των διευθυντών των σχολείων. Και αυτά με ίδιες τις επιχορηγήσεις του κεντρικού κράτους προς του δήμους που και εσείς είχατε στη διάθεσή σας. Εμείς και οι πολίτες του δήμου όλες αυτές  τις ενέργειες τις αποκαλούμε νοικοκύρεμα.

Γνωρίζετε άλλον δήμο που να πλήρωνε σε εργολάβο το υπέρογκο ποσό των 435.000 Ευρώ ετησίως για την πλύση των κάδων όπως κάνατε εσείς στη θητεία σας;Σας πληροφορώ με το κύρος της θέσης μου ότι έχει δρομολογηθεί η αγορά ενός σύγχρονου καδοπληντυρίου αξίας 120.000 Ευρώ περίπου (η αξία του είναι 1/3 του ποσού που δίνατε εσείς ετησίως) που θα επιλύσει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα της πλύσης των κάδων σκουπιδιών. Το όχημα θα το χειρίζεται υπάλληλος του δήμου και, ειρήσθω εν παρόδω, οφείλω να ευχαριστήσω θερμάτο σύνολο των δημοτικών  υπαλλήλων για την άψογη συνεργασίαμας. Χωρίς την καθοριστική συνδρομή και συμβολή τους δεν θα ήταν δυνατό να επιτύχουμε σε λίγο χρονικό διάστημα τόσο σημαντικά έργα ούτε και να κάνουμε πράξη τη ριζική αναμόρφωση και αναβάθμιση του Δήμου.

Τέλος, σας  πληροφορώ ότι οι εκδηλώσεις που γίνονται, ύστερα από πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων ή των συλλόγων, για πρώτη φορά φέρνουν τον κόσμο τόσο κοντά σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας. Δεν περίμενα να το γνωρίζετε γιατί απέχετε παντελώς από αυτέςγια τις οποίες αποφασίζουν, διοργανώνουν και υλοποιούν  οι τοπικοί άρχοντες εκλεγμένοι είτε με το δικό μας είτε με το δικό σας συνδυασμό δηλώντας υπερήφανοι για την υποστήριξη του δήμουκαι των κατοίκων στην προσπάθειά τους.

Όσον αφορά την αποστροφή σας «σε εκείνους που κατασπαταλούν το δημοτικό χρήμα σε κακόγουστες εκδηλώσεις διαχωρίζοντας τους συλλόγους σε ημέτερους και ανεπιθύμητους με στόχο την προσωπική τους προβολή» φαίνεται πως «κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια». Εσείς άλλωστε  κατά την προσφιλή σας τακτική του «διαίρει και βασίλευε» ανέκαθεν προσπαθούσατε και προσπαθείτε  να συντηρήσετε κλίμα διχασμού σε περιπτώσεις συλλόγων σε αντίθεση  τις δικές μου προσπάθειες αλλά και των συνεργατών μου να εμφυσούμε  ένα κλίμα ενότητας σε όλους τους συλλόγους του δήμου μας. Μόνο εσείς τελικά είδατε κακογουστιά και  προσπάθεια προσωπικής προβολής

Κλείνοντας, θέλω να σας αναφέρω ότι δεν πρόκειται να απαντήσω σε πιθανό ανούσιο και εμπρηστικό κείμενο που θα δημοσιεύσετε στο μέλλον. Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος και αποφάσισα να τον διαθέσω, από την αρχή της θητείας μου, μόνο στους συνδημότες μου και στην υλοποίηση των έργων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ