ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Φ.Υ ΣΤΕΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓ. ΒΑΓΕΝΑ

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τις ευχαριστίες του στην υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ Αγγέλα Βαγενά για την παρέμβασή της με την οποία αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της μετακίνησης μαιών που θα οδηγούσε σε κλείσιμο τμημάτων της μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ Λαμίας, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Στερεάς Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“O Σύλλογος Εργαζομένων ΠΦΥ Στερεάς Ελλάδας θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει την υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ κ. Βαγενά, για την διευθέτηση – σε συνεννόηση με τον κ. Ζυγούρη – του προβλήματος της μετακίνησης των μαιών της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Λαμίας, ώστε να μην σταματήσουν την λειτουργία τους τα δύο τμήματα (Σταθμός Προστασίας Μάνας και Παιδιού και Γυναικολογικό) της Μονάδας.

Επίσης η ίδια φρόντισε για την μεταφορά εντός της Μονάδας του Σταθμού Προστασίας Μάνας και Παιδιού, η οποία κωλυσιεργούσε, χωρίς λόγο, για πάνω από ένα χρόνο!

Φρόντισε για την προμήθεια αιματολογικού αναλυτή και αντιδραστηρίων του μικροβιολογικού εργαστηρίου και αναμένεται σύντομα και βιοχημικός αναλυτής. Έτσι ξεκινάει σταδιακά η λειτουργία του εργαστηρίου το οποίο όπως γνωρίζετε πολύ καλά, εδώ και τέσσερα χρόνια δεν λειτουργούσε και το μόνο που εισπράτταμε ήταν υποσχέσεις.

Δεν γίνεται, όμως, να συνεχιστεί η κατάσταση της ΠΦΥ με αυτόν τον τρόπο. Ένας να ενδιαφέρεται και άλλοι να σφυρίζουν αδιάφορα!!

Ένα χτυπητό παράδειγμα είναι η απόφαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Αντωνίου να συγκροτήσει επιτροπή (αποφ. 20902/19-7-2016) «σύσταση ομάδας εργασίας για την υποβολή προτάσεων για τα εργαστήρια της ΠΦΥ της 5ης ΥΠΕ» στην οποία απουσιάζει παντελώς η συμμετοχή των εργαζομένων στα εργαστήρια των Μονάδων Υγείας και των Κέντρων Υγείας, παρ’ όλες τις υποσχέσεις του κ. Διοικητή στο παρελθόν , για δημοκρατικότερες διαδικασίες .Νοείται επιτροπή για την ΠΦΥ χωρίς την συμμετοχή σε αυτή, των εργαζομένων, που διαθέτουν και τεχνογνωσία και πείρα;

Για πόσο θα συνεχίζεται η κατάσταση αποσύνθεσης και διάλυσης, χωρίς γιατρούς, χωρίς προμήθειες, χωρίς ουσιαστικά Πρωτοβάθμια Υγεία; Όσο διαλύεται η ΠΦΥ δεν είναι κατανοητό ότι θα υπερφορτώνονται και θα έχουν πρόβλημα λειτουργίας τα Νοσοκομεία; Απλή λογική!!! Την οποία δεν διαθέτει, καθώς φαίνεται, το υπουργείο υγείας!!!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ