ΣΤΑ 3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ

Το ποσό των 3 εκ. ευρώ αναμένεται να αναζητήσει από Τράπεζες ή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο δήμος Τυρνάβου για να μπορέσει να προχωρήσει στην αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού, των λαμπτήρων στα σχολεία και στα δημοτικά κτήρια σε όλο το δήμο, με λαμπτήρες οικονομίας (μαγνητικοί ή led).
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το δάνειο θα είναι δεκαετούς διάρκειας και η αποπληρωμή του θα γίνει από την εξοικονόμηση των χρημάτων που θα γίνει από τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος με τους νέους λαμπτήρες.

Μάλιστα σύμφωνα με υπολογισμούς μελετητών η συνολική αξία του ρεύματος που καταναλώνουν δημοτικός φωτισμός, σχολεία και δημοτικά καταστήματα από 1,2 εκ. € που είναι σήμερα, αναμένεται να μειωθεί στο μισό, γεγονός που, όπως αναφέρουν πηγές της δημοτικής αρχής, θα επιτρέψει τόσο την αποπληρωμή του δανείου, όσο και την εξοικονόμηση χρημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Φυσικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι η διάρκεια ζωής των νέων λαμπτήρων, το κόστος συντήρησης τους, αλλά και το πάγιο ερώτημα γιατί δεν γίνεται η αλλαγή μέσω προγραμμάτων ή μέσω κρατικής επιχορήγησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ