ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση της συνέλευσης της κατάληψης 

Τετάρτη 27 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε εκκένωση τριών καταλήψεων, όπου στεγάζονταν πλήθος μεταναστών και προσφύγων, με μια συντονισμένη κίνηση από πλευράς του κράτους.

Το “φιλάνθρωπο” προσωπείο του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τους πρόσφυγες καταρρέει μέρα με τη μέρα. Τα κροκοδείλια δάκρυα και οι ανακοινώσεις συμπόνοιας για τους νεκρούς στο Αιγαίο χρησιμοποιούνται επικοινωνιακά ως μέρος της κεντρικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί το προσφυγικό ανάλογα με τις ανάγκες του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Τσουβαλιάζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπους υπό άθλιες συνθήκες, του διαχωρίζει ανάλογα με την εθνικότητά τους αριθμώντας τα σώματα τους, τους απελαύνει μαζικά, τσακίζοντας ουσιαστικά κάθε έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κάνοντάς τους αόρατους στην υπόλοιπη κοινωνία. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, εδώ και μήνες αλληλέγγυος κόσμος με όπλο την αυτοοργάνωση και την άμεση δημοκρατία, μαζί με τους ίδιους τους πρόσφυγες καταλαμβάνει άδεια κτήρια με σκοπό την από κοινού ανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας. Αυτές οι άμεσες δράσεις αυτοοργανωμένης στέγασης και έμπρακτης αλληλεγγύης δικτυώθηκε και εκτός συνόρων πανευρωπαϊκά, στο No Border Camp στο ΑΠΘ.

Η από τα κάτω οργάνωση των αλληλέγγυων από την πρώτη κιόλας στιγμή υποδοχής των προσφύγων (αυτοοργανωμένες δομές σίτισης και περίθαλψης) φαίνεται να ενοχλεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρώπης για τον πλήρη έλεγχο των προσφύγων. Έτσι το κράτος από την αρχή του No Border Camp συστρατεύοντας ΜΜΕ, Εκκλησία, Πρυτάνεις και Εισαγγελείς βρίσκει αφορμή να ξεκινήσει έναν επικοινωνιακό πόλεμο λάσπης και συκοφάντησης εναντίον της διοργάνωσης και όλων των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με κορύφωση την εκκένωση των τριών καταλήψεων και τη σύλληψη όλων των αλληλέγγυων και προσφύγων.

Είναι ένα έργο που το βλέπουμε να συμβαίνει κάθε Καλοκαίρι με εκκενώσεις καταλήψεων και ελεύθερων κοινωνικών χώρων. Αποδεικνύει ότι το Κράτος εχει συνέχεια και σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους χτυπάει όλα αυτά τα κομμάτια της κοινωνίας που αντιστέκονται, ούτως ώστε να γίνει πιο εύκολος ο δρόμος προς την περαιτέρω καταπίεση και εξαθλίωση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καταλάβαμε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
  • Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ – ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com