Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ απαντώντας στην ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών αναφέρει τα εξής:

“Σε απάντηση της άκρως ευγενικής και εντός των πλαισίων της ευπρέπειας, ανακοίνωσης της ‘Ενωσης Συντακτών  Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ας μας επιτραπεί να κάνουμε και τις δικές μας παρατηρήσεις, σεβόμενοι απολύτως την συναδελφική δημοσιογραφική αλληλεγγύη, η οποία όμως θα πρέπει να αποτυπώνεται επί πραγματικών γεγονότων και περιστατικών.

  1. Ο κ. Κούγιας ουδέποτε ήρθε σε αντιπαράθεση με δημοσιογράφους της Λάρισας και ποτέ δεν παρενέβη στο έργο τους. Είναι μάλιστα εκείνος που δημιούργησε το ΑΕΛ radio, προσφέροντας σε 20 και πλέον ανθρώπους του Τύπου εργασία σε καιρούς χαλεπούς, σε μία μάλιστα εποχή που πληθώρα ΜΜΕ αποτελούν παρελθόν, προτρέπει δε διαρκώς τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στο ΑΕΛ radio, να ασκούν καθημερινή κριτική στα κακώς κείμενα αλλά και να αναδεικνύουν διοικητικά λάθη και παραλείψεις.
  1. Με την έλευσή του στη Λάρισα ο κ. Κούγιας, δημοσιοποίησε αμέσως την πρότασή του, ο Δήμος Λαρισαίων και η εφημερίδα “Ελευθερία” να αποτελέσουν τους στυλοβάτες εταίρους της ΠΑΕ ΑΕΛ στο αθλητικό αλλά και κοινωνικό της έργο, γιατί επανειλημμένα έχει τονίσει ότι “ΑΕΛ δεν σημαίνει μόνο ποδόσφαιρο”. Πράγματι αυτή η ιδέα άρχισε να υλοποιείται, καθώς υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση, στη δε συνεργασία μας με την “Ελευθερία” σε σημαντικότατες εκδηλώσεις, εξέχουσα θέση έπαιρνε πάντα ο κ. Σωτήρης Κέλλας. Αυτό μάλιστα είχε ως συνέπεια, η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο κ. Κούγιας προσωπικά, να γίνουν αποδέκτες σοβαρότατων παραπόνων των υπολοίπων ΜΜΕ, με αποκορύφωμα το ολοσέλιδο δηκτικό άρθρο του δημοσιογράφου της εφημερίδας Larissa net, κ. Λευτέρη Παπαστεργίου, ο οποίος ωστόσο παραδέχτηκε, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, την ακεραιότητα του κ. Κούγια.
  1. Ως ‘Ενωση Συντακτών, οφείλετε να γνωρίζετε και να υπενθυμίζετε στα μέλη σας, ότι άλλο πράγμα είναι το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και η δεοντολογική κάλυψη ειδήσεων και γεγονότων και εντελώς διαφορετικό πράγμα, η -σε τακτά και επιλεγμένα χρονικά διαστήματα- προώθηση κλίματος έντασης, αποπροσανατολισμού, παραπλάνησης του αναγνωστικού κοινού και κυρίως δημιουργίας ψευδούς πραγματικότητας, με προφανή στόχο την ποδηγέτηση και τον εκφοβισμό προσώπων. Τα οποία μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση, αντί για ψήγματα έστω ευγνωμοσύνης, εισπράττουν τις επιπτώσεις μιας αήθους δημοσιογραφικής πρακτικής, την οποία είμαστε βέβαιοι ότι κι εσείς θα καταδικάζατε απερίφραστα εάν ακούγατε και τη δική μας πλευρά.
  1. Κατά τα λοιπά συμφωνούμε με την ευθιξία που αποτυπώνεται στην ανακοίνωσή σας, αναμένοντας ωστόσο να την επιδείξετε και με την αυτονόητη επαναφορά του μέλους σας κ. Σωτήρη Κέλλα στον ορθό δημοσιογραφικό δρόμο. Γιατί ο δρόμος που ακολουθεί μέχρι τώρα είναι ολισθηρός και εξ υποστάσεως αντίθετος με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την οποία είμαστε βέβαιοι ότι ως ‘Ενωση υπηρετείτε με ευλάβεια”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ