ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ  ΕΦΕΞΗΣ ΤΟ ΔΙΕΚ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Οριστική λύση στο πρόβλημα της στέγασης του Δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας  Βοηθού Νοσηλευτικής- Γενικής Νοσηλείας, δόθηκε από τον διοικητή του Πανεπιστημιακού και ΓΝΛ Π.Νάνο.

Ήδη ετοιμάζονται οι χώροι για να φιλοξενήσουν την σχολή από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σε πρωινό ωράριο.

Από το 2010 μέχρι σήμερα φιλοξενήθηκε σε διάφορα κτίρια σχολικών μονάδων της Λάρισας και σε απογευματινό ωράριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Νοσηλευτική Σχολή λειτουργεί αδιάλειπτα από το έτος 1973 μέχρι και σήμερα, ενώ έχουν αποφοιτήσει συνολικά περισσότεροι από 900 Βοηθοί Νοσηλευτές/τριες, οι οποίοι στελέχωσαν τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, κυρίως του νομού Λάρισας.

Αιτήσεις συμμετοχής στο Α΄ Εξάμηνο και κατάταξης στο Γ΄ Εξάμηνο, θα γίνουν δεκτές από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου 2016 και δικαίωμα έχουν απόφοιτοι Λυκείου, ΕΠΑ.Σ, ΕΠΑΛ., ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Η φοίτηση είναι δωρεάν, και διαρκεί πέντε εξάμηνα: τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 1.200 διδακτικών ωρών ειδικότητας, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, και ένα (1) εξάμηνο Πρακτικής άσκησης συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Στους αποφοίτους του Δ.Ι.Ε.Κ. χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ). Λεπτομέρειες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής θα ανακοινωθούν από τη διοίκηση του Δ.Ι.Ε.Κ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ