ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ!

Χρησιμοποιούνταν ευρέως από τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι το είχαν αφιερώσει στη θεά Αφροδίτη, επειδή προλαμβάνει τη γήρανση και λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό. Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, ενώσεις οι οποίες βελτιώνουν τη ροή του αίματος σε όλους τους ιστούς, ενισχύσουν τα αιμοφόρα αγγεία, και βελτιώνουν την κυκλοφορία. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των πονοκεφάλων, για τη βελτίωση της μνήμης αλλά και για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Πρόκειται για το δενδρολίβανο!

Χρήσεις του Δενδρολίβανου

  • Το βάμμα του δενδρολίβανου ανακουφίζει τα συμπτώματα των ρευματισμών. Για την προετοιμασία του βάμματος, ρίξτε 20 γραμμάρια δεντρολίβανου σε 100 ml αλκοόλης και αφήστε το να καθίσει για 10 ημέρες πριν το στραγγίσετε. Μπορείτε να το καταναλώνετε διαλύοντας 15-20 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό.
  • Το τσάι δενδρολίβανου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα λουλούδια και τα φύλλα για να προετοιμάσετε το τσάι, που είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος, της έντασης (στρες), των κραμπών στο στομάχι, και των πονοκεφάλων. Για να προετοιμάσετε το τσάι, ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκο / αποξηραμένα φύλλα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά. Καταναλώστε δύο φλιτζάνια σε καθημερινή βάση και ποτέ πριν τον ύπνο
  • Η εισπνοή τσαγιού από δενδρολίβανο βοηθά με την κατάθλιψη. Επιπλέον, χαλαρώνει τους μυς, βοηθά με τις κράμπες της περιόδου και την πεπτική διαταραχή.
  • Το κρασί από δεντρολίβανο προωθεί την καλή κυκλοφορία. Για να κάνετε κρασί από δεντρολίβανο, βάλετε 2 κουταλιές της σούπας φύλλα και λουλούδια δεντρολίβανο σε ένα λίτρο λευκό κρασί και αφήστε το να καθίσει για 6 ημέρες πριν το στραγγίσετε. Καταναλώστε ένα ποτήρι του κονιάκ από αυτό με άδειο στομάχι, για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματός σας, την ούρηση, να ηρεμήσετε την καρδιά, και να ανακουφιστείτε από τη φλεγμονή των αρθρώσεων, τους ρευματισμούς, και την ουρική αρθρίτιδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ