“PAX TROMARA” ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕΛ Α. ΤΣΑΓΚΑΛΗΣ!

Με το δικό του τρόπο και παραφράζοντας την ιστορική λατινική φράση “Pax Romana”, που μεταφράζεται ως «Ρωμαϊκή Ειρήνη», σε “Pax Tromara”, ήτοι «Ειρήνη του Τρόμου» (ή μήπως Ειρήνη τρομάρα μας;), ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ Αντώνης Τσαγκάλης δίνει τη δική του απάντηση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Αλέξη Κούγια.

Να θυμίσουμε… σημειολογικά πως παρά τον όρο η περίοδος δεν ήταν χωρίς ένοπλες συρράξεις, καθώς όπως επισημαίνουν οι ιστορικοί «τη συγκεκριμένη περίοδο οι Αυτοκράτορες συχνά κατέπνιγαν επαναστάσεις».

Στη δηκτική επιστολή του ο κ. Τσαγκάλης περιγράφει τον κ. Κούγια ως «άνθρωπο που καταρρίπτει κάθε έννοια ηθικής και φιλίας», ενώ «φωτογραφίζει» συνεργάτη του, με έγκυρες πληροφορίες να μιλούν για τον υπεύθυνο τύπου Γ. Καλογιάννη, ως «ρυπογόνο»!!

Αναλυτικά ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής αναφέρει:

«Νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω για πρώτη φορά με τους συμπολίτες Λαρισαίους για να ζητήσω συγγνώμη που μια προσωπική επιλογή δημιουργίας φιλικής σχέσης με έναν άνθρωπο λαμπερό, με μεγάλη εμπειρία στα ποδοσφαιρικά πράγματα και εξαίρετο επιστήμονα, με οδήγησε στο να θέσω βορά στους προσωπικούς του δαίμονες τους φίλους μου και συνεργάτες στο Δ.Σ. του Σωματείου της Α.Ε.Λ.

Αυτός ο άνθρωπος, καταρρίπτοντας κάθε έννοια ηθικής και φιλίας δε δίστασε να χρησιμοποιήσει προσωπικά μου μηνύματα, παρότι του ζήτησα να μην το κάνει, με τα οποία προσπαθούσα εναγωνίως να τον προστατεύσω και να τον συμβουλεύσω για ζητήματα σχέσεων της ΠΑΕ με το Σωματείο και τους οπαδούς, σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια.

Πρώτον, επειδή είμαι ακόμα εν ζωή και όντας έτσι είμαι σίγουρα καλύτερος από τον κ. Κούγια στην ερμηνεία των δικών μου μηνυμάτων, θα του πρότεινα αν δεν τα κατανοεί να μου ζητά να του τα εξηγώ. Στον δε ρυπογόνο συνεργάτη του, να φροντίζει να παίρνει και τη δική μου άποψη για αυτά και όχι να με αποκλείει από το ράδιο της ΠΑΕ όταν τα παρουσιάζει.

Δεύτερον, επειδή για πρώτη φορά σε αυτή την πόλη κάποιος που έρχεται να ζήσει μαζί μας, και να μοιραστεί τα όνειρα και τα πάθη μας, με ενέργειές του δημιουργεί οικογενειακά και επαγγελματικά προβλήματα σε ανθρώπους που θεωρεί (αδίκως) ότι τον εχθρεύονται ή ομιλούν δι αυτόν με άσχημο τρόπο, θα ήθελα δηλώσω ότι προσωπικά θα δώσω αγώνα με όλες μου τις δυνάμεις ώστε αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους να μην πληγούν περαιτέρω από την προσπάθεια επιβολής της «pax tromara».

Τελειώνοντας, απευθύνομαι στη φωτεινή πλευρά του μεγαλομετόχου, την οποία είχα τη χαρά να γνωρίσω στην αρχή της σχέσης μας, στον Πρόεδρο, τους Αντιπροέδρους και τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. που είχα την τιμή να συνεργαστούμε και σε όλους τους ενεργούς και μη φιλάθλους της Α.Ε.Λ., και να τους καλέσω σε μια οργανωμένη προσπάθεια συμφιλίωσης για το καλό της ομάδας πριν είναι αργά. Οι πραγματικές προκλήσεις και δυσκολίες τώρα έρχονται, και μακάρι το πρόβλημα της ΠΑΕ να ήταν μόνο το Σωματείο, τότε θα λυνόταν εύκολα.

Όλα αυτά πάντα χωρίς να χάνουμε την ταυτότητα και τον χαρακτήρα μας που αποδεδειγμένα μας έφθασαν να έχουμε ως Α.Ε.Λ. μια μοναδική οντότητα και Ιστορία στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι».

Ε.Π.

Σ.Σ. Δεν περιγράφω άλλο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ