ΣΕ ΦΑΡΣΑΛΑ, ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΚΡΑΝΙΑ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ “ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ”

Συνεχίζει την Καλοκαιρινή του Περιοδεία με ακόμη τρεις παραστάσεις το «Θεσσαλικό Θέατρο», με το έργο: «Του ήλιου και του Φεγγαριού», στα Φάρσαλα  την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 9.15 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο και σε συνεργασία με τον (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α), Δήμου Φαρσάλων, την Παρασκευή στο Νεοχώρι (Δήμου Λίμνης Πλαστήρα), επίσης στις 9.15 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο

και τέλος το Σάββατο 6 Αυγούστου, στην Κρανιά Ολύμπου, στο «Θέατρο Χοροστάσι» με είσοδο 8€ και παιδικό-Μαθητικό-Ανέργων 5€.

Το έργο είναι μια σύνθεση από 14 παραλογές του Δημοτικού μας τραγουδιού που επεξεργάστηκε δραματουργικά και σκηνοθέτησε ο Κώστας Τσιάνος.

Οι παραλογές έχουν μεγάλη ποικιλία και στην παράσταση «Του ήλιου και του Φεγγαριού» τα λυρικά στοιχεία διαδέχονται τα δραματικά, τα κωμικά με Αριστοφανική διάθεση και της αρχαίας τραγωδίας.

Η παράσταση διανθίζεται με πολύ μουσική, από συνθέσεις του Σταύρου Ξαρχάκου, Χρήστου Λεοντή, Διονύση Τσακνή και από αυθεντικά λαϊκά τραγούδια.

Σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους ο καθένας εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Χριστίνα Βρακά, Νίκος Ζαρκογιάννης, Χρήστος Κορδελάς, Ανδρομάχη Μακρίδου, Γιάνης Μπουραζάνας,  Δημήτρης Όντος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Πόπη Πελτεκοπούλου,  Αριστέα Στεργιούλη,   Χρήστος Χαλβατζάρας.

 

loading...