ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!

Το πρόβλημα στέγασης των στελεχών των ΕΔ γνωστό και μεγάλο. Κι απ΄ ότι φαίνεται κάποιοι για να επωφεληθούν κανονισμών και διατάξεων και να εξασφαλίσουν στέγη από την υπηρεσία, δεν διστάζουν ακόμη και να καταφύγουν στην μεθόδευση του “εικονικού διαζυγίου”!

Τα όσα μεταφέρει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων είναι πραγματικά εντυπωσιακά!

Τι γράφουν οι άνθρωποι του Δικτύου επικαλούμενοι παράπονα στρατιωτικών:

ΜΕ “ΔΙΑΖΥΓΙΑ”  ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ;

Τα προβλήματα των στρατιωτικών, που συχνά υποχρεώνονται για υπηρεσιακούς λόγους να μετακομίζουν, με φοβερές συνέπειες στους οικείους τους γνωστά. 

Ιδιαίτερα να έχουν οικογένεια ή αν ο σύζυγος ή η σύζυγος τους εργάζονται εκτός στρατεύματος και έχουν μικρά παιδιά.

Τα αδιέξοδα όμως οξύνει η παρατεταμένη οικονομική κρίση και οι περικοπές των Μνημονίων.

Η αδυναμία ή καλύτερα η άρνηση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου να επιλύσει το πρόβλημα αντικειμενικά ενισχύει τις παράλληλες συναλλαγές και το πελατειακό κράτος.

Τελικά, η μη οργανωμένη συνδικαλιστική έκφραση και παρέμβαση των στρατιωτικών καταλήγει σε συμπεριφορές όπως η παρακάτω.  

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο σαιτ http://parapona-rodou.blogspot.gr/ η εξής ανάρτηση:

“ΕΝΟΧΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΟ!!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ, ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ. 

ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ”.

Πρόσφατα έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επιστολή καταγγελίας στελέχους που θίγει τα πεπραγμένα  ανώτερου στρατιωτικού και αποκαλύπτει καταρχήν την 10χρονη παραμονή στα στρατιωτικά οικήματα, αλλά και τη μεθόδευση παραμονής σε αυτά μέσω διαζυγίων (!) που δίνει τη δυνατότητα επέκτασης της παραμονής για ακόμη 3 χρόνια.

Όπως καταγγέλλεται χαρακτηριστικά:  

“πολλά διαζύγια προβλέπονται στην 95 ΑΔΤΕ από εδώ και στο εξής. Μην ξεχάσω! Οι ίδιες επιτροπές στεγάζουν ανώτερους αξιωματικούς ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ σε διαμερίσματα με ΔΥΟ και ΤΡΙΑ υπνοδωμάτια (αυτό δεν το διάβασαν στους κανονισμούς μάλλον) και ζητούν από άλλους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς με 1 και 2 παιδιά να στεγαστούν σε διαμερίσματα με ΕΝΑ υπνοδωμάτιο <<άμα θέλεις>> (οι υπόλοιποι στο σαλόνι). 

Δεν είναι μαγαζάκι σας κύριοι”.

Στον σχετικό διάλογο που άνοιξε ενδεικτική είναι η τοποθέτηση στελέχους:

Προτάσεις για να αλλάξει αυτός ο κακογραμμένος κανονισμός έχουν υποβληθεί πολλές και από πολλούς. Οι αδικίες ακόμα περισσότερες, κερδισμένοι οι ίδιοι πάντα. Παραδείγματα άπειρα. Διοικητής + μόρια + τρίτεκνος + Ανώτερος = 10 συνεχόμενα χρόνια. Κοινός θνητός = 2 χρόνια και ξανά, έχει ο θεός. 3 χρόνια ΣΟΑ + ΚΥΠΡΟΣ + 3 χρόνια ΣΟΑ (καλή η κατ΄ εξαίρεση αλλά εις βάρος άλλων), βέβαια έδω ο κανονισμός ορίζει “ΕΩΣ 3” και “ΕΩΣ 5” χρόνια, κατά περίπτωση, κακώς λοιπόν οι δικαιούχοι θεωρούν τα πάνω από 2 χρόνια δεδομένα και κακώς οι επιτροπές (δεδομένης της τεράστιας ζήτησης) τους τα εγκρίνουν. Κανείς δεν φάινεται να τον ακουμπάει όμως! Η εφαρμογή του, διαφορετική από τόπο σε τόπο “έτσι είναι” = “έτσι το κάνουμε εδώ”. Ας ασχοληθεί κάποιος εκεί ψηλά να τον πιάσει απο την αρχή, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κενά και παραθυράκια. Όλα “τα άλλα” ΞΕΦΤΙΛΑ”.

Εμείς καλούμε το ΓΕΣ να παρέμβει και το Υπουργείο Άμυνας να δώσει λύση άμεσα.

Επίσης, πρέπει άμεσα οι Ενώσεις των Στρατιωτικών και η ΠΟΕΣ να ασχοληθούν με τα ακραία προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι τους.

www.militaire.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ