“ΟΙ ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΣ” ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Η κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ συνεχίζει τις προβολές ταινιών στη αυλή του νηπιαγωγείου Νίκαιας την Τετάρτη 3 Αυγούστου και ώρα 21:15.Στην τελευταία προβολή πριν τον Δεκαπενταύγουστο  προβάλλεται το κλασικό γουέστερν «Οι δύο ληστές» σε σκηνοθεσία Τζορτζ Ρόι Χιλ με πρωταγωνιστές τους Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Η ταινία προτάθηκε για 7 βραβεία Όσκαρ μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και απέσπασε τελικά τέσσερα Όσκαρ: σεναρίου, μουσικής, φωτογραφίας και τραγουδιού. Ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1969. Το 2003 επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου.Η ταινία περιγράφει την αληθινή ιστορία του ληστή ΜπουτςΚάσιντι (Πωλ Νιούμαν) και του συνεργάτη του, τον ΣάντανςΚιντ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) που έδρασαν κατά τα τέλη του 1800 στην Αμερική.

«Οι δύο αυτοί ληστές, ετοιμάζονται με τη συμμορία τους να ληστέψουν ένα τραίνο που μεταφέρει πολλά λεφτά. Τη ληστεία όμως τους χαλάει ένα απόσπασμα που τους καταδιώκει συνεχώς. Βλέποντας πως δεν μπορούν να τους χάσουν, ο Μπουτς και ο Σάντανς κατευθύνονται στη Βολιβία, συνοδευόμενοι από τη φιλενάδα του Σάντανς, Έτα Πλέις (Κάθριν Ρος), με την ελπίδα να ξεφορτωθούν τους διώκτες τους».

Πρόκειται για τον απόλυτο κινηματογραφικό ύμνο στην αντρική φιλία! Μια φιλία που πέρασε με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες και μέσα σε αυτές την μεγαλύτερη δοκιμασία από όλες: τη γυναίκα! Ύστερα από αυτό, οι ληστές, οι σερίφηδες και οι πληρωμένοι μισθοφόροι είναι …παιχνιδάκι για το μοναδικό δίδυμο Μπούτς και Σάντανς. Φιλία που δεν μπόρεσε να διαλύσει ούτε ο θάνατος τον οποίο αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο που έζησαν ολόκληρη την ζωή τους: Μαζί!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ