ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΤΙΤΝΑΤΑΣ (ΟΞΙΑ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ

Ο Σύλλογος Σκαμνιωτών συνεχίζοντας και φέτος τις καλοκαιρινές δράσεις και με γνώμονα την ανάδειξη και την γνωριμία των αξιοθέατων της Σκαμνιάς και του Ολύμπου   καλεί τους απανταχού Σκαμνιώτες και ειδικά τους νέους να συμμετάσχουν  στην πεζοπορία όπου προγραμματίζει την Κυριακή 7-8-2016 από την ράχη Γκοβάνη ύψος 1159 μ στη κορυφή

της μυθικής Τιτνάτας (Οξιά) 1453μ της οποίας μπορείς να αντικρίσεις εμφανή εναπομείναντα τμήματα  ενός κάστρου, του Ευδιέρου.

Το κάστρο της Τιτνάτας χρονολογείται περίπου στο 100 μ.Χ. και χρησίμευε και ως παρατηρητήριο- φυλάκιο των Περαιβών.

Από το κάστρο ελέγχεται ολόκληρη η κοιλάδα της Κονίσπολης η νότια πλευρά του Ολύμπου και το πέρασμα προς τα παράλια της Πιερίας.

Από αυτό το στενό πέρασμα διέρχονταν για διάφορες επιδρομές και μικρολεηλασίες οι Μακεδόνες του Δίου.

Η μυθολογία του τοπίου:  η κορυφή  Τιτνάτα, καλούμενη κατά την αρχαιότητα Ερετείον, όπου ζούσαν οι μυθικοί Τιτάνες τους οποίους εξολόθρευσε ο Δίας με τους κεραυνούς.

Η χρονική  διάρκεια της πεζοπορίας (ανάβαση) είναι 60 λεπτά. Το ξεκίνημα θα γίνει από την πλατεία της Συκαμινέας με αυτοκίνητα ΩΡΑ  7:30 π.μ και από την ράχη Γκοβάνη με τα πόδια.  Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχές να επικοινωνούν στο τηλ. 6985564303. Στους συμμετέχοντες θα κληρωθεί  ένα συμβολικό ,αναμνηστικό δώρο προσφορά του Συλλόγου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ