ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ… ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ

Με αφορμή το σταμάτημα των εργασιών στο 2ο δημοτικό σχολείο από την υπηρεσία νεωτέρων μνημείων και κτιρίων, από τον επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» Στ. Ροντούλη, πήραμε την παρακάτω επιστολή:

“Κύριε Παιδή

Όπως είναι γνωστό, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών», κ. Στέλιος Ροντούλης, έθεσε το ζήτημα των παρεμβάσεων που γίνονται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο από την τρόϊκα του κ. Σαρχώση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ροντούλης ζήτησε να πληροφορηθεί τον υπεύθυνο των παρεμβάσεων και τις άδειες βάσει των οποίων γίνονται εργασίες στο κτήριο. Φυσικά, η γνωστή τρόϊκα δεν έδωσε την παραμικρή απάντηση, καθώς είχε τη «φωλιά της λερωμένη», υποβαθμίζοντας ταυτοχρόνως κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά από επαφή, όμως, που είχε η «Δράση Πολιτών» με την Εφορία Νεοτέρων Μνημείων στο Βόλο, μάθαμε ότι δεν είχε εκδοθεί οιαδήποτε άδεια για παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο κτήριο το οποίο έχει τεράστια ιστορική και συναισθηματική αξία για γενιές ολόκληρες Τυρναβιτών, που εκεί έμαθαν τα πρώτα τους γράμματα. Μάλιστα, πληροφορηθήκαμε από την εν λόγω Υπηρεσία ότι εστάλησαν στο Δήμο Τυρνάβου και στο Α.Τ. Τυρνάβου τα κατάλληλα έγγραφα για την άμεση διακοπή των εργασιών, προκειμένου την επόμενη Δευτέρα να υπάρξει έρευνα της Εφορίας.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, τα μακροσκελή σχόλια περιττεύουν. Η γνωστή τρόικα που διοικεί τον Δήμο αποδεικνύεται, για πολλοστή φορά, κατώτερη των περιστάσεων και παντελώς ανίκανη. Τελευταία, όμως, και προϊόντος του χρόνου, καθίσταται και επικίνδυνη για την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου. Έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να λειτουργούν παράνομα και ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώντας τον Τύρναβο ως προσωπικό τους τσιφλίκι. Δεν σέβονται τίποτα, γιατί πρωτίστως  δεν σέβονται τους ίδιους τους δημότες. Το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι οι αντιμισθίες τους. Να τους χαιρόμαστε”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ