O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ – DiEM25

Σύμφωνα με ανακοίνωση του DiEM25 “o τρίτος μεγαλύτερος δήμος της Ιταλίας γίνεται η νεότερη «πόλη επαναστάτης» που αγκαλιάζει την ατζέντα του διακρατικού κινήματος για τον εκδημοκρατισμό της ΕΕ.

Ένας θαρραλέος πρώην εισαγγελέας γνωστός ως ορκισμένος εχθρός της Μαφίας, ο Luigi De Magistris πρόσφατα επανεξελέγη δήμαρχος της πόλης της Νάπολης με συντριπτική πλειοψηφία άνω του 66%.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, η Νάπολη – ο τρίτος μεγαλύτερος δήμος της Ιταλίας – έχει αναδειχθεί ως μια από τις πιο καινοτόμες «πόλεις επαναστάτες» της Ευρώπης στον αγώνα για μια πραγματικά δημοκρατική ΕΕ, προωθώντας την άμεση συμμετοχή των πολιτών και των κοινωνικών κινημάτων στη πολιτική διαδικασία λήψης των αποφάσεων.

Η αποτελεσματική προώθηση και προστασία των κοινών αγαθών και κοινωνικών χώρων της Νάπολης, η πολιτική ανοικτών θυρών της για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, καθώς και η επιτυχία της να γίνει η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη που επανέφερε τις υπηρεσίες νερού στην ιδιοκτησία του δημοσίου, δείχνουν ότι οι αλλαγές από κάτω προς τα πάνω είναι και δυνατές και αναγκαίες.

Ως συνεργάτης του DiEM25, η ιταλική κοινότητα ενώνεται με τη βασική προσπάθεια του κινήματος να επιφέρει πραγματική, μόνιμη αλλαγή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ