ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

Σεμινάριο για γονείς, εκπαιδευτικούς και λειτουργούς ψυχικής υγείας στον «Ξενώνα Ραψάνης»

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με καλλιτεχνικό περιεχόμενο αποτελεί το θέμα του σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των δράσεων του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016, με εισηγήτρια τη θεατρολόγο Μαρία Παπουτσή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και λειτουργούς ψυχικής υγείας.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 3 ώρες (18.30-21.30) και προσφέρεται δωρεάν στους συμμετέχοντες. Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: 6944812414 (Δευτέρα – Παρασκευή 12.00-14.00 και 19.00-21.00).

Περιεχόμενο σεμιναρίου

Στοχεύοντας στην ουσιαστική  σύνδεση της καλλιτεχνικής δημιουργίας με την καθημερινότητα και, στην περίπτωση των παιδιών, με την εκπαίδευση, το σεμινάριο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν στην πράξη τη διαδικασία σύλληψης, επεξεργασίας και υλοποίησης ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, μέσα από τις Τέχνες.

Με αφετηρία ένα γενικό (π.χ. Ειρήνη, Φιλία, Θάλασσα) ή ειδικό θέμα (π.χ. Αρχαία Τραγωδία, Πικάσο, Ξωτικά)  και με την καθοδήγηση της Μ. Παπουτσή θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν ένα σύνολο σχετικών δράσεων, που θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά παιχνίδια, εικαστικές ασκήσεις, μικρά θεατρικά και κινησιολογικά δρώμενα, προβολές και στην πράξη γνωριμία με τους μεγάλους καλλιτέχνες και το έργο τους (ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφους, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορευτές κ.λ.π)

Η Μαρία Παπουτσή είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση με την ειδικότητα της Θεατρικής Αγωγής, καθώς και σε εφημερίδες περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλίας και της Αθήνας, στους τομείς του πολιτιστικού και του ελεύθερου ρεπορτάζ. Έχει στο ενεργητικό της παιδικές παραστάσεις (κείμενο-σκηνοθεσία) σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας. Εργάστηκε εθελοντικά στο 2ο ΣΔΕ Λάρισας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ