ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΑΝΗΘΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Επίθεση στη δημοτική αρχή και προσωπικά στο δήμαρχο για την αντικατάσταση της ανταποκρίτριας του ΟΓΑ στη δημοτική ενότητα Τυρνάβου εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης. Στην επιστολή του αναφέρει:

“Όλοι συνομολογούν πως ο νεποτισμός έχει αρνητικό πρόσημο. Προωθεί αναξιοκρατικά τους «ημέτερους», υποβαθμίζει εσκεμμένα τους αρίστους και εξαρθρώνει κάθε έννοια χρηστής διοίκησης, εις βάρος φυσικά των διοικουμένων.

Μολονότι, όμως, οι προαναφερόμενες αρνητικές επιπτώσεις του νεποτισμού έχουν αναγνωρισθεί και στηλιτευθεί από κάθε νοήμονα πολίτη, οι διοικούντες τον Δήμο Τυρνάβου συνεχίζουν να χρησιμοποιούν μεθοδεύσεις άκρατου νεποτισμού εις βάρος των υπαλλήλων του Δήμου, προκειμένου να επιβάλουν ένα κατάπτυστο καθεστώς τρομοκράτησης και χειραγώγησης στο εσωτερικό των δημοτικών υπηρεσιών,  που θα φιμώνει αμέσως κάθε αντίθετη φωνή στα κελεύσματα του «αντιδημάρχου πενταετίας» και θα δημιουργεί, δια του φόβου, όχι ελεύθερα σκεπτόμενους υπαλλήλους, αλλά υπηκόους και υποχείρια ανόητων εντολών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί  η προσβλητική συμπεριφορά του κ. Σαρχώση έναντι μιας αξιοπρεπέστατης και αξιέπαινης υπαλλήλου, που χρόνια τώρα με την εργατικότητα και την αψεγάδιαστη συμπεριφορά της κοσμεί το έμψυχο δυναμικό των δημοτικών υπηρεσιών.

Ενώ, λοιπόν, η κ. Ειρήνη Φασουλά, ως ανταποκρίτρια του ΟΓΑ στη Δημοτική Ενότητα του Τυρνάβου, κέρδισε με τη δουλειά της την εκτίμηση και το σεβασμό των εξυπηρετούμενων δημοτών, υπέστη μια απαράδεκτη επίθεση και μείωση από τον κ. Σαρχώση, καθώς ο τελευταίος εισηγήθηκε στη Διοίκηση του ΟΓΑ την αντικατάστασή της. Αντί για επαίνους, η συγκεκριμένη υπάλληλος βίωσε την απόρριψη και την ηθική, κυρίως, αποδόμηση από τον «νέο – κεχαγιά» του Τυρνάβου, που, ειρήσθω εν παρόδω, δεν θέλει να τον αποκαλούν οι δημότες «Παναγιώτη».

Το ενδιαφέρον, όμως, της όλης υπόθεσης βρίσκεται αλλού. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του Δαμασίου, που ήταν οι κυρίως εξυπηρετούμενοι από την κυρία Φασουλά, έστειλαν υπόμνημα (με 510 υπογραφές) στον ΟΓΑ, αιτούμενοι να παραμείνει η κυρία Φασουλά στη θέση της και να μην αντικατασταθεί, καθότι ήταν απολύτως ικανοποιημένοι από την εν γένει συμπεριφορά και τις υπηρεσίες της συγκεκριμένης υπαλλήλου.


101_1679

Υπόμνημα των Δαμασιωτών

Το υπόμνημα αυτό, μάλιστα, που αποδεικνύει πλήρως την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της υπαλλήλου, ανάγκασε τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΟΓΑ να ζητήσει από τον κ. Σαρχώση την επανεκτίμηση της θέσης του για την αντικατάσταση της κ. Φασουλά, έτσι ώστε η Διοίκηση του ΟΓΑ να την επαναφέρει στη θέση του ανταποκριτή του Οργανισμού.

101_1678

Η Δεύτερη επιστολή του Διοικητή του ΟΓΑ

Τούτων δοθέντων, ζητάμε, ως δημοτική παράταξη, να γίνει σεβαστή η επιθυμία των κατοίκων του Δαμασίου και να επανέλθει η κ. Φασουλά στη θέση του ανταποκριτή. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει και για την ηθική αποκατάσταση της συγκεκριμένης υπαλλήλου και για την πλήρωση του κοινού περί δικαίου αισθήματος. Δεν τρέφουμε ελπίδες για την ορθοφροσύνη του κ. Σαρχώση. Ευελπιστούμε μόνο ότι η λαϊκή πίεση για την άρση μιας κατάφωρης αδικίας θα αποτρέψει κάποιους από τον ολισθηρό κατήφορο του αυτο – εξευτελισμού”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ