10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

Πώς η Οικονομία σχετίζεται με την υγεία; ‘Εχει αποδειχθεί ότι μια βουτιά στην οικονομία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους μας, σύμφωνα με μελέτη που έγινε από το John Hopkins.

  1. Το ΕΙΣΟΔΗΜΑ

είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που συσχετίζεται με την παχυσαρκία, με τους φτωχούς να έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι από ό, τι οι πλουσιότεροι, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Reviews.

  1. ΥΨΟΜΕΤΡΟ

Το υψόμετρο στο οποίο ζείτε συσχετίζεται έντονα με το βάρος σας, με κάθε αύξηση στο ύψος να αντιστοιχεί με ΠΤΏΣΗ σε βάρος, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

  1. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΕΝΙΑΣ

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του York. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο μέσος όρος του μεταβολισμού τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών έχει επιβραδυνθεί στις νεώτερες γενιές, ακόμη και μετά από έλεγχο παραγόντων όπως η ασθένεια, τη διατροφή, και η άσκηση.

  1. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΡΥΠΟΙ

Οι επιπτώσεις των περιβαλλοντικών ρύπων υπερβαίνουν κατά πολύ το φτέρνισμα. Οι άνθρωποι που εκτίθενται σε εξαιρετικά μολυσμένο αέρα δεν είναι μόνο πολύ πιο πιθανό να γίνουν παχύσαρκοι, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Duke, αλλά κινδυνεύουν επίσης περισσότερο από καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και μεταβολικό σύνδρομο.

  1. Ο ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΣΑΣ

Τα ευχάριστα ζεστά σπίτια και γραφεία μας είναι εν μέρει υπεύθυνα για τη λιγότερο ευχάριστη συνεχή αύξηση του βάρους μας, λένε οι ερευνητές σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η τακτική έκθεση σε ήπια κρύο καιρό – όπως ήταν φυσιολογικό στις ημέρες πριν από τους θερμοστάτες – βοηθά το ανθρώπινο σώμα να ρυθμίζει ένα υγιές βάρος.

  1. ΠΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ

Τα αντιβιοτικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της σύγχρονης ιατρικής, καμία αμφιβολία γι ‘αυτό. Όμως μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες. Όσο περισσότερα αντιβιοτικά παίρνει ένα άτομο στη διάρκεια της ζωής του, ιδιαίτερα κατά την πρώιμη παιδική ηλικία, τόσο περισσότερο κινδυνεύει να γίνει παχύσαρκο, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης.

  1. ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ

Τα φυτοφάρμακα μπορεί να κάνουν πιο άφθονες τις καλλιέργειες, αλλά πολλές από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε δημοφιλή σκευάσματα είναι γνωστοί «ενδοκρινικοί διαταράκτες»: παρεμβαίνουν στο μεταβολικό σύστημα του σώματός σας. Τα φυτοφάρμακα ξεγελούν το μεταβολισμό μας με το να μιμούνται, να μπλοκάρουν, ή με το να παρεμβαίνουν με άλλο τρόπο στις φυσικές ορμόνες του σώματος, σύμφωνα με μια έκθεση του Endocrine Society.

  1. ΠΌΣΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΑΣ

Η μικρή απόσταση από πάρκα, μονοπάτια, και άλλα είδη χώρων πρασίνου συνδέεται με χαμηλότερο σωματικό βάρος, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το American Diabetes Association. Το να είσαι σε θέση να δεις το πράσινο σε ενθαρρύνει να γυμνάζεσαι περισσότερο και να το απολαμβάνεις τόσο πολύ που να μην το νιώθεις σαν άσκηση.

  1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Γνωρίζετε ήδη ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν κάνουν καλό στην περιφέρεια της μέσης σας, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο οι κενές θερμίδες και τα τρανς λιπαρά που κάνουν ζημιά. Μερικά από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα τροφίμων συνδέονται με την αύξηση του σωματικού βάρους και τη παχυσαρκία, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Georgia State University.

  1. Ο ΦΙΦΗΣ ΚΑΙ Η ΦΙΦΗ

Η ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου, ιδιαίτερα ενός σκύλου, μειώνει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας, λέει η American Heart Association. Γιατί; Τα σκυλιά πρέπει να περπατάνε καθημερινά και συχνά έχουν μεγάλη αντοχή, και ενθαρρύνουν τους ιδιοκτήτες τους να περπατούν κι αυτοί. Αλλά δεν είναι μόνο η επιπλέον άσκηση, δεδομένου μάλιστα ότι το 40% των ιδιοκτητών σκύλων ομολογούν οτι δεν βγάζουν το σκύλο τους για βόλτα τακτικά. Οι ερευνητές προσθέτουν ότι το χάιδεμα ενός ζώου μειώνει σημαντικά το στρες και την κατάθλιψη, δύο άλλους γνωστούς παράγοντες κινδύνου για την αύξηση του σωματικού βάρους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ