ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΡΙΟ

Περισσότεροι από 80.000 θεατές που κατέκλυσαν το Μαρακανά και σχεδόν 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα την φαντασμαγορική τελετή έναρξης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Η τελετή δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει χρώμα, πολύ χρώμα: Από ένα καταπράσινο δάσος με κίτρινες πεταλούδες, που παρέπεμπε στον Αμαζόνιο, μέχρι τις στολές των χορευτών της σάμπα.

 

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η μουσική, που ρέει στο αίμα των Βραζιλιάνων: Ρέγγε, Σάλσα, Σάμπα και ραπ, ξεσήκωσαν κοινό, θεατές, αλλά και τους αθλητές που παρήλασαν, με πρώτη -όπως πάντα- την ελληνική αποστολή που για φέτος έσπασε μια παράδοση, αφού είχε γυναίκα για σημαιοφόρο, την Σοφία Μπεκατώρου.

Να και η selfie της ελληνικής αποστολής από την Κέλλυ Αραούζου:

Οι θεατές αποθέωσαν τους αθλητές από την Πορτογαλία, την αποστολή της Παλαιστίνης, τη Ρωσία, αλλά και την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων, που αποτελείται από 10 αθλητές και αθλήτριες.

 

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης αθλητές έριχναν σπόρους μέσα σε σωλήνες-καθρέπτες, μια συμβολική κίνηση για την δενδροφύτευση 11 χιλιάδων δέντρων (όσοι περίπου και οι αθλητές) στον Αμαζόνιο.

Οι σωλήνες πήραν θέση στο κέντρο του σταδίου και όταν άνοιξαν εμφανίστηκαν δέντρα από μέσα που σχημάτιζαν τους πέντε Ολυμπιακούς Κύκλους σε πράσινο χρώμα. Μια εντυπωσιακή κίνηση με έμφαση στο περιβάλλον και την προστασία του δάσους του Αμαζονίου.

Η εμφάνιση των 5 Ολυμπιακών Κύκλων


Το φλόγα άναψε ο πρώην δρομέας Βαντερλέι ντε Λίμα, ο αθλητής που στους Αγώνες της Αθήνας το 2004 μπορούσε να πάρει το χρυσό στον μαραθώνιο, αλλά ένας Ιρλανδός ιερέας που τον έσπρωξε του στέρησε τη νίκη.

 

 

Ξεχωριστή στιγμή και η είσοδος του τοπ-μόντελ Ζιζέλ, που αποθεώθηκε όταν μπήκε στο Μαρακανά, υπό τους ήχους του Girl from Ipanema.

 

Φωτο: Reuters
newsone.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ