ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΝ 1η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ

Με γλυκιά γεύση άφησε την ελληνική αποστολή η πρώτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Κυρίως λόγω του Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση πέρασε στον τελικό των κρίκων. Μάλιστα, ο Ελληνας παγκόσμιος πρωταθλητής, με βαθμολογία 15.833, πήρε την πρώτη θέση στο γκρουπ του 

και όχι μόνο και απέδειξε ότι είναι έτοιμος να ανέβει στο βάθρο των Αγώνων στις 15 Αυγούστου.

Στο πόλο, η Εθνική μας καρδιοχτύπησε απέναντι στην «εύκολη» θεωρητικά Ιαπωνία. Βρέθηκε να χάνει με 4-7 στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο με μια αντεπίθεση στο τελευταίο οκτάλεπτο κατάφερε να φέρει τούμπα το παιχνίδι και να επικρατήσει με 8-7. Μια καλή, έστω και αγχωτική, αρχή για τους διεθνείς μας. Σε άλλο ματς του ομίλου μας, Σερβία και Ουγγαρία αναδείχθηκαν ισόπαλες 13-13.

Στην κωπηλασία, στα ημιτελικά του διπλού σκιφ γυναικών προκρίθηκαν οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη. Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες, που μπορούν να «χτυπήσουν» μετάλλιο, κατέκτησαν την 3η θέση στη σειρά τους. Απευθείας προκρίθηκαν στους ημιτελικούς και οι Στέφανος Ντούσκος, Σπύρος Γιάνναρος, Γιάννης Πέτρου και Παναγιώτης Μαγδανής, της τετρακώπου ελαφρών βαρών. Κατέλαβαν την 3η θέση στη σειρά τους, αφήνοντας στην τέταρτη θέση τους Γερμανούς.

Στην ποδηλαδία δρόμου, ο Γιάννης Ταμουρίδης κατέβαλε συγκινητική προσπάθεια, παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του, και τελικά κατετάγη 51ος, επί συνόλου 207 αθλητών. Οχι και άσχημα για τον Ελληνα πρωταθλητή.

Στα… κακά νέα της πρώτης ημέρας, σίγουρα ο αποκλεισμός του Βλάση Μάρα στο μονόζυγο ήταν ο πιο πικρός. Ενα λάθος τού στοίχισε ακριβά, με αποτέλεσμα να βαθμολογεί με 14.200 πόντους και να μείνει εκτός τελικού. Η «κατάρα» των Ολυμπιακών Αγώνων ξαναχτύπησε για τον Ελληνα πρωταθλητή.

Στην κολύμβηση, εκτός ημιτελικών στα 100 μ. πεταλούδα έμειναν η Αννα Ντουντουνάκη και η Κριστέλ Βουρνά. Η Ντουντουνάκη κατετάγη 7η στη σειρά της με 58.27, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ωστόσο η επίδοση αυτή δεν ήταν αρκετή για να τη βάλει στους ημιτελικούς. Από την πλευρά της, η Βουρνά κατέλαβε την 7η θέση στη σειρά της και κατετάγη 23η συνολικά. Εκτός τελικού των 400 μ. ελεύθερο έμεινε, επίσης, ο Δημήτρης Δημητρίου, ενώ και ο Παναγιώτης Σαμιλίδης στα 100 μ. πρόσθιο έμεινε εκτός της 16άδας των ημιτελικών.

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ