ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ο Δήμος Φαρσάλων υπέβαλε πρόταση, στο ΕΣΠΑ 2014-2020, για τη χρηματοδότηση κατασκευής συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Φαρσάλων.
To συγκεκριμένο έργο αφορά στην εγκατάσταση και στη λειτουργία συστήματος αυτόματης λειτουργίας, τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού των δεξαμενών, γεωτρήσεων και αντλιοστασίων της Δ.Ε.Υ.Α. Φαρσάλων. Η διασφάλιση παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας όσον αφορά στην επάρκεια του πόσιμου νερού αλλά και στην προστασία της υγείας του καταναλωτή, καθιστά επιτακτική την ανάγκη εγκατάστασης ενός σύγχρονου συστήματος ελέγχου και απομακρυσμένου χειρισμού των τμημάτων που αποτελούν το δίκτυο ύδρευσης του διευρυμένου Δήμου.

Το εν λόγω σύστημα τηλελέγχου και τηλεχειρισμού θα αποτελείται από τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ) και τους Είκοσι Τρεις (23) Σταθμούς Ελέγχου Υδραγωγείων (Σ.Ε.ΥΔ) σε επιλεγμένες θέσεις του Δικτύου Ύδρευσης των δημοτικών ενοτήτων Φαρσάλων, Ενιπέα και Πολυδάμαντα, καθώς και τις απαραίτητες διατάξεις για την ασύρματη επικοινωνία μεταξύ Σ.Ε.ΥΔ και ΚΣΕ.
Με την υλοποίηση του έργου το σύστημα τηλελέγχου και τηλεχειρισμού θα έχει τη δυνατότητα καταγραφής και συλλογής δεδομένων αναφορικά με τις τιμές των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών παραμέτρων του δικτύου ύδρευσης. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τιμές παροχής και πίεσης σε αγωγούς κατάθλιψης ή τροφοδοσίας, τιμές στάθμης δεξαμενών και τιμές καταναλισκόμενης ισχύος.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 863.920 € πλέον Φ.Π.Α. και η πρόταση υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Περιβάλλοντος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ