ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μια μοναδική ευκαιρία είχαν τα παιδιά του προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη» να γνωρίσουν το δημιουργικό κόσμο της μαγειρικής και να ενημερωθούν για τις διατροφικές συνήθειες του πολιτισμού μας. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project «Αναδρομή στις ρίζες μας»

και το επιμελήθηκε η κα. Στ. Μπαξεβάνου, Διευθύντρια της διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής. Η πρώτη δράση υλοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο «Κράγια», όπου οι «Ταξιδευτές» συμμετείχαν στη ζύμωση και στην παρασκευή ψωμιού με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Ζ. Πατσιούρα , Μ. Μουσαϊλίδου, Α. Τσιανάκα. Τα παιδιά έμαθαν πως γινόταν η παρασκευή ψωμιού στο παρελθόν και στη συνέχεια ζύμωσαν και τα ίδια τα δικά τους ψωμάκια, αλλά και κουλουράκια.

MAGEIR2Λίγες μέρες αργότερα  «Τα φιλαράκια του Αγίου  Κωνσταντίνου» παρασκεύασαν με την κ. Μπαξεβάνου “μπατζίνα” – παραδοσιακή θεσσαλιώτικη τυρόπιτα. Οι μικροί κατασκηνωτές με ενθουσιασμό  βοήθησαν στην εκτέλεση της συνταγής και ενημερώθηκαν για τις παραδοσιακές γεύσεις και συνταγές του τόπου μας. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και μικροί μεγάλοι απόλαυσαν την παραδοσιακή πίτα.

Τη συνταγή σημείωσαν… και οι εκπαιδευτικοί της δομής κ.κ. Λ. Ψαρού, Μ. Κουλουφάκου, Μ. Καζατζίδου και Ε. Γούπου!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ